Įmonė pranešė, kad tariasi su antstoliu dėl baudos apmokėjimo grafiko – ji norėtų iki šiol susikaupusią 9,6 mln. eurų sumą sumokėti ne iš karto, o per sutartą protingą laiką.

„Šiuo metu kalbamės su antstoliu dėl protingo apmokėjimo termino, kuris turėtų kuo mažesnę įtaką bendrovės veiklos planams. Esame viena didžiausių statybos bendrovių Lietuvoje, taip pat – vienas didžiausių mokesčių mokėtojų statybų sektoriuje, todėl šiuo klausimu tikimės konstruktyvaus ir geranoriško požiūrio“, – pranešime sakė PST vadovas Dalius Gesevičius.

Pasak PST, įmonę su antstoliu derina laikiną įmonės turto areštą, taip padengiant išieškomą sumą.

„PST turi pakankamai niekam neįkeisto turto, kurį galėsime pasiūlyti kaip užstatą, o disponavimo juo apribojimai neturės jokios įtakos bendrovės kasdienei veiklai: toliau galėsime naudotis įmonės sąskaitomis ir veiklai reikalingais finansiniais ištekliais“, – sakė D. Gesevičius.

Konkurencijos taryba praėjusią savaitę skelbė, jog PST laiku – per tris mėnesius – nesumokėjus baudos ir tarybos sprendimą apskundus teismui, bendrovei skaičiuojamos palūkanos. Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) patvirtinus tarybos nutarimą, PST turės sumokėti ir baudą, ir 6 proc. metines palūkanas už kiekvieną pradelstą dieną.

Palūkanos, jau viršijančios 1,1 mln. eurų, bus skaičiuojamos ne ilgiau kaip 180 dienų po teismo sprendimo arba kol PST sumokės 8,514 mln. eurų baudą ir palūkanas.

LVAT birželio 3 dieną galutinai nutarė, kad PST ir šiuo metu bankrutuojanti Vilniaus statybų bendrovė „Active construction management“ (buvusi „Irdaiva“) prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamosVilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose, ir už tai pagrįstai buvo nubaustos milijoninėmis baudomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)