Lietuvos bankas prognozuoja, kad šiemet Lietuvoje bendrasis vidaus produktas (BVP) augs 1,6 proc., o štai komercinio banko „Luminor“ analitikai mano, kad augimas sieks net 2 proc. Tačiau patys verslo atstovai abejoja tokiomis prognozėmis ir kalba apie kylančias grėsmes, pavyzdžiui, kad užsienio investuotojai į Lietuvą nebeateina.

Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Aurelijus Dabušinskas komentavo, kad kovo mėnesį Lietuvos bankas pablogino ekonominę prognozę – iš anksčiau tikėtųsi 1,8 proc. augimo liko 1,6 proc. Visgi, kaip pabrėžia, sumažinimas yra mažas ir patenka į paklaidos ribą.

Pasak jo, įtakos turėjo tai, kad tokio globalaus atsigavimo užsienio rinkų paklausoje, kokio buvo tikėtasi, metų pabaigoje sulaukta nebuvo. Dėl šios priežasties ekonomikos atsigavimo laukimas nusikėlė gerokai į priekį.

Šie metai bus geresni nei praėjusieji

Atrodo, neigiamų rizikų, stabdančių ekonomikos augimą, nemažėja, tačiau yra kas dalijasi dar optimistiškesnėmis prognozėmis, nei Lietuvos bankas. „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas nemano, kad prognozės yra pernelyg optimistiškos. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją