„Aš esu nuoseklus ir iš esmės mano pozicija sutampa su Vyriausybės pozicija. Tik tais skirtumas tas, kad aš linkęs manyti, kad mokesčių politika turi būti tvari ir turi būti nustatoma ne mėnesiams, bet metams, bent jau, tam kad verslas galėtų planuoti savo veiklą, prognozuoti pajamas“, – Eltai teigė M. Skritulskas.

„Galiausiai tai padės išgelbėti darbo vietas, o tai reiškia, kad papildomi gyventojų pajamų mokesčiai, mažiau bus bedarbių, kas reikalauja pašalpų ir kompensacijų įvairių socialinių“, – pridūrė jis.

Seimo narys tvirtina, kad jaučiasi neįtikintas argumentų, kodėl lengvatos turėtų būti teikiamos vos pusės metų laikotarpiui.

Mindaugas Skritulskas

„Sutikime, kad argumentai, neva tai yra nuolaida teikiama „McDonalds‘am“ ar kitam tokiam maistui, nėra visiškai pagrįstas argumentas, nes tada kyla pagrįstas klausimas, kodėl gi vis dėlto mes teikiame pusei metų, jeigu toks ydingas šis siūlymas yra. Kertasi su tam tikra logika sakyčiau“, – komentavo parlamentaras.

ELTA primena, kad antradienį Seimas nusprendė, kad 9 proc. PVM lengvata maitinimo įstaigoms būtų pratęsta metams, o ne iki 2023 m. liepos, kaip siūlė Vyriausybė.

Tokiam Laisvės frakcijos narių Vytauto Mitalo, Ievos Pakarklytės ir Mariaus Matijošaičio siūlymui pritarė 70, prieš balsavo 38, o susilaikė 23 Seimo nariai. Iš valdančiųjų tam pritarė konservatoriai Mykolas Majauskas, M. Skirtulskas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas ir devyni Laisvės frakcijos nariai.

Parlamentas taip pat pritarė, kad neribotam laikui toks PVM tarifas būtų taikomas apgyvendinimo paslaugų įmonėms, meno ir kultūros įstaigų lankymui, spausdintoms ir elektroninėms knygoms.