„Tik graikai gali parodyti, ar jais buvo verta pasitikėti. Tik Graikija gali parodyti, ar ji geba priimti sudėtingus sprendimus. Šalies vadovė pasitiki, kad įgyvendinus visa apimtimi nustatytus įpareigojimus Graikijai, būtų galima kalbėtis arba pradėti derybas dėl galimo naujojo gelbėjimo paketo Graikijos ekonomikai“, - interviu Žinių radijui sakė Dalios Grybauskaitės patarėjas.

Euro zonos lyderiai pirmadienį sutarė pradėti derybas su Atėnais dėl trečio finansinio gelbėjimo paketo, jei Graikijos parlamentas skubiai patvirtins mokesčių ir pensijų reformas.

Jo teigimu, užsitęsusių derybų metu buvo sprendžiama būtent pasitikėjimo problema.

„Išvados, kurias priėmė vadovai, atspindi būtent pasitikėjimo problemą. Juodu ant balto mes matome įpareigojimus, skaičius, reformų apimtis, įrašytas detaliai, kiek tai yra įmanoma. Ko gero, pirmą kartą vadovai rašo datas - per kiek laiko turi būti įgyvendinti reformos aspektai. Tai rodo didžiulę pasitikėjimo stoką“, - teigė R.Vaisbrodas.

Dėl Graikijos finansinio gelbėjimo programos iš Europos stabilumo mechanizmo Lietuvoje turės apsispręsti Vyriausybė. Kai kuriose kitose šalyse, įskaitant kaimyninę Latviją, dėl to ketinama surengti balsavimą parlamente.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)