Premjeras Andrius Kubilius Lietuvos radijui sakė, jog kasos aparatų įvedimas ir operacijos, išaiškinant pažeidimus Gariūnų turguje bei taksi įmonėse, rodo, jog valstybė ir teisėsauga turi priemonių kovoti su nelegaliu verslu. A.Kubilius pabrėžė, jog dėl šešėlinės ekonomikos nukenčia ir legalus verslas, ir visi šalies gyventojai.

"Problemų esmė yra tai, kad ar nelegalų darbą naudojantys darbdaviai, ar mokantys atlyginimus vokeliais, ar netvarkantys normaliai apskaitos kokiam nors prekybiniam versle ne tik vengia mokėti mokesčius tam, kad būtų išlaikytos tos institucijos, kurios tiems patiems žmonėms yra reikalingos - ir mokyklos, ir ligoninės, ir pensijos tėvams - reikalingos ne ministrui pirmininkui ir ne finansų ministrei, o tiems patiems žmonėms. Taip elgdamiesi, jie sukuria nesąžiningos konkurencijos sąlygas, kurios žlugdo ir tą verslą, kuris sąžiningai elgiasi, sąžiningai įdarbina, sąžiningai moka atlyginimus ir sąžiningai moka mokesčius", - antradienį interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją