Tam trečiadienį pritarė Seimo valdyba. Jos pavedimu Seimo kanceliarija skelbs ekspertų konkursą, o už paslaugas jiems bus sumokėta 300 eurų, BNS trečiadienį pranešė Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Valius Ąžuolas.

Be to, Seimo valdyba pritarė BFK suformuluotiems reikalavimams ir klausimams, į kuriuos turės atsakyti ekspertai.

Ekspertai turėtų ištirti, ar mokestis atitiktų Europos Sąjungos (ES) valstybių praktiką ir ES teisę, taip pat kokie ES Bendrojo Teismo (ESBT) argumentai lėmė, kad tokį mokestį įteisinusi Lenkija laimėjo bylą prieš Europos Komisiją.

Lenkijai,iki 2020-ųjų pradžios įšaldžiusiai šio mokesčio surinkimą, palankus ESBT sprendimas priimtas gegužę, bet EK jį apskundė ES Teisingumo Teismui – pastarasis sprendimo kol kas nėra paskelbęs.

Ekspertai taip pat įvertins mokesčio poveikį kainoms, smulkiam ir vidutiniam verslui, konkurencijai, ar didieji prekybos tinklai būtų pajėgūs mokėti mokestį.

„Valstiečiai“ siūlo šį mokestį įvesti nuo 2020 metų. Jį mokėtų daugiau kaip 2 mln. eurų mėnesio apyvartą (be PVM) pasiekę mažmenininkai.

Stambios prekybos mokesčio įstatymo projektą registravę „valstiečiai“ Tomas Tomilinas, Virgilijus Poderys ir Jonas Jarutis skaičiuoja, kad jis valstybės biudžetą papildytų apie 32 mln. eurų per metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)