„Įmonei pateikus patikslintą Aplinkos taršos mokesčio deklaraciją, jai pateikiama informacija ir apie už pradelstą laikotarpį suskaičiuotą delspinigių sumą. VMI įmones atleidžia nuo apskaičiuotų delspinigių, joms pateikus paprasčiausią prašymą. Šiuo metu įmonės tą sėkmingai ir daro – tai yra aktyviai teikia prašymus ir yra atleidžiamos nuo delspinigių“, – BNS atsiųstame komentare teigė VMI Didžiųjų mokesčių mokėtojų stebėsenos ir konsultavimo departamento direktorė Vaimira Jakienė.

Įmonės „Rivona“, valdančios prekybos tinklą „Norfa“, generalinis direktorius Dainius Dundulis pranešė, jog „Rivonai“ priskaičiuota apie 104 tūkst. eurų delspinigių, pranešė „Verslo žinios“.

„Rivona“ jau sumokėjo ir 0,5 mln. eurų taršos mokesčio už nesutvarkytas atliekas, nors anksčiau D. Dundulis, kuris valdo 93,29 proc. „Rivonos“ įstatinio kapitalo, teigė nemokėsiantis.

Dėl bankrutavusios atliekų tvarkytojos „Metrail“ išrašytų fiktyvių atliekų tvarkymo dokumentų 2018-ųjų išvakarėse šimtai įmonių sulaukė aplinkosaugininkų raginimo susimokėti 15 mln. eurų taršos mokesčio už 2013–2015 metais nesutvarkytas pakuočių atliekas.

Ikiteisminį tyrimą dėl „Metrail“ atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) ir Vilniaus apygardos prokuratūra. FNTT vadovai kovą teigė, kad byla dėl 6 mln. eurų žalos valstybei netrukus turėtų pasiekti teismą.

Pakuočių gamintojus ir importuotojus vienijančios organizacijos ir Aplinkos ministerija šiuo metu derina taikos sutartį, siekiant išspręsti ginčą teisme.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją