Agentūra reitingą sumažino nuo AAA iki AA1 ir paliko galioti neigiamą perspektyvą, o tai reiškia, kad reitingas ateityje ir vėl gali būti sumažintas.

"Moody's" sprendimą lėmė Graikijos pasitraukimo iš euro zonos rizika, ekonominio augimo sąstingis ir tikimybė, kad Prancūzijai teks prisidėti prie kitų šalių gelbėjimo.

Kita agentūra "Standard & Poor's" aukščiausią Prancūzijos skolinimosi reitingą sumažino sausį. Iš trijų pagrindinių agentūrų aukščiausią AAA vertinimą Prancūzijai tebetaiko tik "Fitch".

"Vertinkite mus pagal mūsų rezultatus. Dėl reitingo jokiu būdu nekyla klausimas dėl mūsų valstybės ekonomikos pagrindų - nei dėl vyriausybės įgyvendintų reformų, nei dėl parašo po mūsų skola kokybės", - sakė finansų ministras Pierre'as Moscovici.

Jis pabrėžė tai, kad "Moody's" viena padala sumažino tik ilgalaikio skolinimosi reitingą, o trumpalaikio skolinimosi reitingas išliko nepakeistas.

P. Moscovici pridūrė, kad "Moody's" sprendimas patvirtino, jog vyriausybei reikia imtis ekonominių reformų, kurios kelia rinkėjų pasipiktinimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją