Taip pat prognozuojamas 0,1 proc. ekonomikos augimas per pirmuosius tris šių metų mėnesius. Toks pareiškimas žvalesnis nei daugelio kitų ekonomistų, kurie nusivylė paskutiniais duomenimis. Paprastai recesija vadinama situacija, kai šalies ekonomika traukiasi du ketvirčius iš eilės.

Centrinis Prancūzijos bankas teigė: „Prognozės nurodo, kad vasario mėnesį pramonės sektorius kiek išaugs“. Bankas pridūrė, kad verslo pasitikėjimo rodiklis pakilo iki aukščiausio lygio beveik per metus.

Vis dėlto daugelis ekspertų parengė niūresnes prognozes. Iš dalies jos negatyvios dėl sausio mėnesio duomenų iš apdirbamosios pramonės sektoriaus, kuris nukrito žemiausiai nuo 2009 metų kovo.

Prancūzijos vidaus rinkos augimo duomenys bus paskelbti vasario 14 d. Vyriausybė oficialiai prognozuoja, kad šis augimas 2013 metais sudarys 0,8 proc. Prezidentas Francois Hollande'as siekia, kad šalies konkurencingumas didėtų. Pastaruoju metu jis atkreipia dėmesį, kad valiutai reikia daugiau stabilumo ir kad „kylantis euro kursas gali sunaikinti“ Prancūzijos ekonomiką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją