Šalies socialistinės vyriausybės iniciatyva buvo įvestos mokestinės lengvatos kai kurioms įmonėms, tačiau valdžiai nepavyko išvengti kaltinimų dėl šalies darbo rinkos reformavimo delsimo.

Prancūzijos darbo ministerija pareiškė, kad reformos vykdomos, ir pabrėžė, kad darbo augimas per pastaruosius tris mėnesius buvo lėčiausias nuo 2011 metų.

C. Noyer: Prancūzijos ekonomikoje būtinos reformos

Prancūzijos ekonomika galėtų kitais metais ūgtelėti daugiau nei 1,5 proc., jeigu vyriausybė ryžtingiau siektų sustiprinti Prancūzijos konkurencingumą, antradienį pareiškė Prancūzijos centrinio banko vadovas Christianas Noyeris. Apie tai praneša portalas "Dow Jones".

"Mes galėtume pasiekti didesnį nei 1,5 proc. ūkio augimą kitais metais, jeigu ryžtingai vykdytume reformas", - Prancūzijos radijo stočiai "Europe 1" sakė K. Nojė. Tokio augimo lygio pakaktų norint sumažinti nedarbą, sakė jis.

C. Noyeris pabrėžė, kad Prancūzijos vyriausybė turi toliau ryžtingai reformuoti darbo rinką. Pasak jo, būtina siekti, kad būtų sukurta paprastesnė darbo sutartis norint apsaugoti jaunimą nuo nesaugių darbų, o minimalus atlyginimas turi būti lankstesnis tam, kad netaptų kliūtimi prisijungti prie darbo rinkos.

Prancūzijos centrinio banko valdytojas pastebėjo, kad dabar būtų lengviau ryžtis kontroversiškiems pokyčiams nei kitais metais, prieš pat 2017 m. prezidento rinkimus.

"Jeigu norime vykdyti reformas, reikia jas daryti dabar pat, negalima atidėlioti", - pabrėžė C. Noyeris.

C. Noyeris, kuris ketina atsistatydinti iš savo užimamų pareigų šiais metais, taip pat pabrėžė, kad Prancūzijai turi toliau siekti subalansuoti biudžetą.

"Šiuo metu registruojamas skolos lygis jau kelia nerimą", - sakė C. Noyeris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)