„Maisto gaminimas – ne mano stichija, tačiau labai mėgstu skaniai pavalgyti. Virtuvėje stengiuosi padėti žmonai. Ši įrenginio idėja – ir jos nuopelnas“, – pasakojo Aidas.

Sieks, kad idėja taptų kūnu

Inžinerinius įrenginius gaminančią įmonę Prancūzijoje įkūręs alytiškis parengė įvairių patiekalų receptus parodančio ir ingredientų tikslius kiekius reguliuojančio prietaiso „Cook‘et“ projektą. Išmaniojo įrenginio dizainas primena planšetinį kompiuterį. Norint prisijungti prie receptų duomenų bazės įrenginiui būtų reikalingas internetinis ryšys. Prietaisas reguliuotų maisto gaminimo procesą, tiksliai pasverdamas patiekalo ingredientų kiekius ir nurodydamas dar trūkstamus produktus.

„Gaminant, įrenginio lange būtų matoma visa informacija ir gamybos procesas. Būtų rodoma ir video medžiaga, parodanti patiekalų gaminimo procesą.  Jeigu įrenginys kada nors išvystų dienos šviesą, jis būtų nepamainomas pagalbininkas tiek virtuvės meistrams, tiek mažai ką apie maisto gaminimą teišmanantiems žmonėms“ , – teigė Aidas.

Daug kalbėti apie projekto etapą peržengusią idėją vyriškis nebuvo linkęs. Pasak jo, geriau tai daryti tik tuomet, jeigu galiausiai projektas taps kūnu.

Verslininkas pasakojo, kad pasiteisinus šiai idėjai, jis pasvarstytų ir apie įrenginio patentavimą, tačiau iki to dar laukia ilgas kelias, tuolab kad planuoja prietaisą dar tobulinti.

Širdis liko tėvynėje

Įrenginys Cook‘et
„Ne, savo meilę suradau Lietuvoje. Nepadėjo man joks meilės miesto etiketę turintis Paryžius“, – taip į klausimą, ar sprendimui pasilikti gyventi Prancūzijoje reikšmės galėjo turėti svečioje šalyje sutikta meilė, atsakė Aidas.

Alytiškis teigė, kad tai įvyko visai netikėtai. „Išvažiavau į Prancūziją paatostogauti ir galiausiai ten pasilikau, nors to nebuvau planavęs. Niekada gyvenime nebūčiau pagalvojęs, kad gyvensiu kitoje šalyje, kad ten sukursiu savo verslą ir kad užsiimsiu būtent inžinerinių įrenginių gamyba“, – atviravo vyriškis.

Jis neslėpė, kad pasiilgsta savo gimtojo miesto Alytaus. Čia gyvena artimieji, čia prabėgo jo vaikystė ir jaunystė. „Nepaisant to, kad gyvenu Prancūzijoje, mano širdis – tėvynėje. Visada buvau ir būsiu alytiškiu“, – kalbėjo vyras.

Kalbėdamas apie Alytų, verslininkas pabrėžė, kad šis miestas turi dar daug neišnaudotų nišų verslui. Pasak jo, Alytus dėl savo geografinės padėties, didelio pramonės rajono, infrastruktūros turi gerą potencialą verslui.

Nepaisant to, planų sugrįžti gyventi į Dzūkijos sostinę jis nesvarstė. Tiesa, viešėti tėvynėje jam tenka dažnai. Pasak jo, būna, kad Lietuvoje per metus jis praleidžia tiek pat laiko, kiek ir Prancūzijoje.

„Dalis mano verslo veiklos vyksta Lietuvoje. Tačiau čia – tik gamybinis procesas. Perkelti visą įmonės veiklą į Lietuvą kol kas neketinu“, – sakė Aidas.