JAV nori, kad G20 (Didžiojo dvidešimtuko) šalys susitartų dėl tokio mokesčio, kad sustabdytų vyriausybių pajamų mažėjimą ir nutrauktų tai, ką JAV iždo sekretorė Janet Yellen vadina mokestinėms prievolėms taikomų „standartų sumažėjimu“, bendrovėms persikeliant į užsienį, kad galėtų išvengti didesnių mokesčių tarifų.

„Džiaugiamės JAV parama minimaliam pelno mokesčio tarifui, – naujienų agentūrai AFP sakė Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire. – Susitarimas dėl tarptautinio apmokestinimo yra įmanomas.“

G20 finansų ministrai šį klausimą turėtų aptarti per trečiadienį vyksiantį virtualų susitikimą, kuriam pirmininkaus Italija.

Vienas JAV iždo pareigūnas reporteriams sakė, kad G20 šalių tikslas yra sudaryti susitarimą dėl pasaulinio minimalaus pelno mokesčio tarifo iki liepos, o prezidento Joe Bideno administracija galėtų, jei to prireiktų, pakeisti savo įstatymus, kad JAV taikomas minimalus pelno mokestis atitiktų tarptautinį susitarimą.

B. Le Maire teigė, kad Prancūzija taip pat norėtų iki vasaros padaryti pažangą derybose su J. Yellen dėl pasaulinio skaitmeninių paslaugų mokesčio.

Tokiu mokesčiu planuojama taikytis į tokias JAV interneto milžines, kaip „Amazon“, „Facebook“ ir „Google“, kurios ilgą laiką kaltinamos naudojantis spragomis, kad galėtų kaip įmanoma labiau sumažinti sumokamus mokesčius.

Derybos dėl šio klausimo iki šiol vyko prižiūrint Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)