Iškėlė ultimatumą

Buvęs Palangos parodų paviljonas kultūros baru virto prieš maždaug dešimtmetį. Savaitgalį organizatoriai skelbė apie paskutinį koncertą, o tiems, kas įsigijo bilietus į vėlesnius kultūros baro renginius – bilietus žada grąžinti. Atsisakyti visos vasaros koncertų planų esą teko dėl tam tikrų institucijų ultimatumo.

„Šiems atrodo, kad kelių valandų koncertai, nepažeidžiantys jokių galiojančių įstatymų dėl triukšmo ir garsios muzikos laiko apribojimų, ar sužlugdys šalia įsikūrusį viešbutį, ar tai išgąsdins Birutės parke perinčius kormoranus“, – savo pranešime socialiniuose tinkluose rašė „Kablys + Jūra“ atstovai.

Žmonės nusivylę

Kultūros baro lankytojams gaila netekti gyvos muzikos.

„Tokios vietos, kur susiburia bendruomenė – manau, jos turėtų likti. Gaila“, – teigė vyras.

„Kultūrinis gyvenimas vykdavo: išskirtiniai koncertai, išskirtinės parodos, ta pati publika kultūrinė, kuriai svarbu ne Basanavičiaus bumčikai ir tuščias blizgutis, bet su mintimi, su edukacija esančios veiklos“, – mintimis dalijosi moteris.

Kurortininkai nesupranta, kuo ši vieta kliūva.

„Nežinau, kodėl pas mus yra ta tendencija, kur labai dažnai būna: jeigu pas mus yra kažkas gero ir gražaus, tai reikia kažkodėl visa tai, kaip sakoma, pabaigti. Iš tiesų, erdvė tikrai išskirtinė ir tai ta vieta, kur gali ir ramiai, ir kokybiškai pabūti“, – dalijosi viena jų.

Palangos policija kultūros barui taip pat pretenzijų neturi.

„Kably, man kiek yra žinoma, nuo vasaros pradžios buvo keletą paprastų pranešimų – jis mums problemų nekelia“, – teigė Palangos policijos viršininkas Algirdas Budginas.

Valdžia teigia ultimatumų nereiškusi

Nepatenkinti garsiais koncertais ėmėsi viešinti vaizdo įrašus, kuriuose įrodoma, kad muzika girdėti net kitoje gatvės pusėje. Kurorto valdžia tikina decibelų prie „Kablys + Jūra“ nematavusi ir ultimatumų nereiškusi.

„Šalia yra istorinis Birutės parkas – žmonės nuo garso nebegali susišnekėti. Šalia yra apgyvendinimo įstaigos, kurios veiki ištisus metus, sukuria darbo vietas. Poilsiautojai dėl garso važiuoja namo, tai mes jau paprašėme: žiūrėkite, dešimt metų nebuvo jokių problemų su muzika, mes tikrai gerbiame jūsų veiklą, kaip jūs ją vykdote, ką jūs darote, tikrai prestižiniai renginiai vyko, o dabar, kažkodėl, šiais metais nueita į tokią labai trankią muziką“, – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Šarūnas Vaitkus

Kultūros baro pareiškimus Palangos valdžia vadina viešųjų ryšių akcija.

„Niekas neieško jokio kompromiso. Lengviausia yra parašyti post‘ą (liet. pranešimą), pasipiktinti, pasidaryti viešųjų ryšių akciją, kad žmonės dar labiau lankytų, tai sveikinu dar kartą. Iš tikrųjų, kompromisas visada yra randamas, jeigu jo ieškoma“, – teigė Š. Vaitkus.

Palangos valdžia tvirtina, kad kompromisas paprastas – tereikia tik garsą šiek tiek pritildyti, kaip buvo ir anksčiau, kai kultūros baras kaimynams nekliuvo.

Visą reportažą galite rasti LNK portale: