Paryžiuje šie teroristai pridarė ne tik saugumo problemų, bet ir labai realių ekonominių nuostolių. Prancūzijos vyriausybė jau ėmėsi taisyti padėtį ir užtikrina turistus iš užsienio, kad jiems nėra ko bijoti.

Paryžius yra ne tik Prancūzijos valdžios bei finansų sostinė – šis miestas yra milžiniškas turistų magnetas. Pagal oficialią poros metų senumo statistiką, Paryžiaus viešbučiuose per metus apsilankė 22 mln. turistų. Tai – milžiniškas verslas ir jis uždirbą duoną kasdieninę maždaug dešimtadaliui iš 2 mln. Paryžiaus gyventojų.

Deja, po tragiškų lapkričio 13-osios įvykių, kai teroristai aiškiai taikėsi ne vien į nacionalinį stadioną, bet ir į eilines žmonių susibūrimo vietas, turistų srautas iškart nuslūgo. Dingo eilės prie Eifelio bokšto, prie Luvro, o Pompidu muziejaus lankytojų sumažėjo perpus. Šalies premjeras jau sušaukė skubų pasitarimą su kelionių agentūromis ir kitų turizmo verslų atstovais ir pažadėjo paramos.

„Vyriausybė ėmėsi kai kurių nepaprastųjų priemonių, kad padėtų verslininkams, restoranų, viešbučių ir koncertų salių savininkams Paryžiuje, jei ateinančiomis savaitėmis jie susidurtų su paklausos sumažėjimu“, – tąkart sakė Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas.

Turizmo pramonės ekspertai prognozuoja, kad žmonių srautas turėtų atsigauti – aišku jie neįvyks kokių nors naujų kruvinų išpuolių. Tą turėtų užtikrinti padidintas saugumas Paryžiaus gatvėse.

Turizmo pramonės ekspertai prognozuoja, kad žmonių srautas turėtų atsigauti – aišku jie neįvyks kokių nors naujų kruvinų išpuolių. Tą turėtų užtikrinti padidintas saugumas Paryžiaus gatvėse.

„Atvykome šeštadienio rytą ir tikrai esame susirūpinę saugumu dėl to, kas čia nutiko praeitą savaitę. Bet žiūrėjome žinias ir žinojome, kad tai didmiestis, kad bus daug policijos, jiems padeda kariškiai ir todėl nusprendėme neatsisakyti kelionės planų“, – pasakojo turistas iš JAV Danny Chiockas.

Patys prancūzai, net ir neraginami vyriausybės, tai pat stengiasi nepasiduoti, bet, net ir jų pačių nuomone, tai iškart pastebėjo ir turistai. Nuotaika Paryžiuje dabar yra gerokai prastesnė nei prieš porą savaičių, kai dar jokių teroro išpuolių nebuvo. Gal artėjančios Kalėdos sugebės ją praskaidrinti, bet kol kas tai dar neįvyko.