DELFI lankėsi Varėnoje, kur kalbino vietinius gyventojus.

„Aš esu IT įmonės „Elnis“ savininkas“, – tik susitikus Varėnos savivaldybėje pareiškė vyras. Kaip pasakojo, jau greitai bus keturi metai, kaip vyras dirba sau, o šiandien įdarbinęs turi ir dar 5 žmones.

L. Povilauskui Varėna – gimtasis miestelis, tačiau mokslų, kaip ir dauguma, vyras krimsti sakė išvykęs į Vilnių, kur Vilniaus Gedimino technikos universitete baigė inžinerinės informatikos studijų kryptį.

„Aš antrame kurse būdamas dirbau universitete, padėjau savo katedroje su kompiuteriais ir technika“, – pasakojo jis, o nuo trečio kurso teigė į darbus jau kibęs ir kiek rimčiau, pradėjęs dirbti programuotoju.

Baigus studijas, kaip sakė, Vilniuje ir Lietuvoje vyras neliko. Kiek atsipūsti jis nusprendė keliaudamas ir metus laiko keliavo po pasaulį su kemperiu.

Galiausiai L. Povilauskas pasakojo atsidūręs Danijoje, kur programuotojo profesiją, kaip pats šiandien juokėsi, iškeitė į ūkininko.

„Radau Danijoje tokius žmones, pas kuriuos galėjau apsistoti, kol ieškosiuosi darbo, tačiau išėjo taip, kad jie man pasiūlė duoti savo žemės ir technikos. Aš auginau braškes, daržoves, o paskui jomis prekiavau“, – visiškai netikėtą darbą pasakojo išbandęs vyras.

 Lukas Povilauskas, IT „Elnis“ vadovas

Tačiau per tuos metus, praleistus Danijoje, vyras sakė itin pasiilgęs Lietuvos, todėl nusprendęs grįžti.

„Norėjau būti Lietuvoje. Į Vilnių grįžti nenorėjau, nes man patinka gamta, švarus oras, miestelio kompaktiškumas. O užgimė ir patriotiškumas šaliai, pasiilgau Lietuvos“, – kalbėjo jis ir teigė net nesvarstęs, į kurį miestą grįžti, ir iškart pasirinkęs Varėną.

Kaip aiškino, nors kultūrinis šokas po laiko, praleisto Danijoje ir buvo, meilė šaliai jį nugalėjusi.

Grįžęs į gimtinę vyras išsiėmė individualios veiklos pažymėjimą ir įmonėms pradėjo kurti tinklalapius.

„Tris metus taip dirbau, o paskui, pamatęs, kad nebespėju, nusprendžiau sukurti įmonę ir pasamdyti kolektyvą“, – savo istorija dalijosi jis.

Varėna

Šiandien jo įmonėje dirba penki darbuotojai, kurie, kaip aiškino, daugiausia yra vietiniai, o įmonė užsiima internetinių tinklalapių, elektroninių parduotuvių kūrimu, taip pat papildomais programavimo darbais.

Vyras neslėpė, kad jam dažnai tenka nuvykti ir į Vilnių, mat ten šiandien yra ir didžioji dalis įmonės klientų, tačiau tai, anot jo, tikrai ne problema.

„Aišku, smagu nuvykti į sostinę, pabūti ten, bet, atvirai kalbant, man Varėnoje gyventi geriau negu Danijoje“, – štai taip apie savo gimtą miestelį atsiliepė L. Povilauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)