„Ozas“ tikslina klaidingą pasirodžiusią informaciją – atsiskaitymas grynais pinigais prekybos ir pramogų centre nėra ribojamas.

200 eurų riba mokant grynaisiais taikoma išimtinai tik „Ozas“ informacijos centre, kuomet įsigyjamos prekybos ir pramogų centro „Ozas“ dovanų kortelės. Norime pabrėžti, kad norint įsigyti didesnės vertės „Ozo“ dovanų kortelę, lankytojams užtikriname mokėjimo alternatyvą – banko kortele arba pavedimu“, – komentare „Delfi“ nurodė „Ozo“ prekybos centro atstovė.

Ji pabrėžė, kad šis ribojimas nustatytas siekiant didinti saugumą bei mažinti rizikas, susijusias su grynųjų pinigų naudojimu, atsiskaitymu ar disponavimu jais.

„Įvertinus, kad lankytojų asmeninėms reikmėms įsigyjamų dovanų kortelių vertė paprastai neviršija 200 eurų ribos (mėnesinis „Ozo“ dovanų kortelės vertės vidurkis paprastai sudaro apie 65 eurai), bei atsižvelgus į tai, kad didžioji dalis atsiskaitymų už dovanų korteles vykdomi banko kortelėmis, manome, jog šis ribojimas didelių nepatogumų lankytojams nesukels“, – aiškinama pateiktame komentare.