Vieni ieško alternatyvų, kiti – naujoves prisijaukina pamažu

Prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjai šių metų birželio mėnesį įsigijo dvigubai daugiau maišelių maistui nei gegužę. Viena perkamiausių prekių maistui pakuoti – sumuštinių maišeliai. Jų gyventojai birželį nusipirko net pusantro karto daugiau nei gegužės mėnesį.

„Gyventojai išties ieško kuo pakeisti vienkartinius plastikinius maišelius, tad į savo pirkinių krepšelį deda ir daugkartinio naudojimo maišelius – tinklelius, į kuriuos galima susidėti, pavyzdžiui, vaisius ar daržoves. Pirkėjai birželį tokių draugiškų aplinkai tinklelių pirko du kartus daugiau nei prieš mėnesį“, – sakė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento
direktorė.

Pardavimų duomenys rodo, kad dalis gyventojų savo įpročius keičia pamažu ir vienkartinių plastiko maišelių visiškai atsisakyti kol kas neplanuoja.

Prekybos tinklo duomenimis, šių metų birželį gyventojai nusipirko dvigubai daugiau po 100 vienetų supakuotų plastikinių fasavimo maišelių nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. „Visgi pastebime, kad pirkėjai galimai keičia savo įpročius ir sąmoningėja, mat šių metų birželį sufasuotų vienkartinių plastikinių maišelių nusipirko tik penktadaliu daugiau nei gegužę“, – pridūrė I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Ragina neštis maišelius iš namų

Nuo liepos 1 d. ypač lengvi plastikiniai maišeliai prekybos tinkle bus parduodami kaip įprasta prekė. Vienkartinius maišelius pirkėjai ras kaip ir iki šiol – greta sveriamų prekių kaip vaisiai, daržovės, saldainiai ir
t.t.

Tačiau pirkėjai vietoje labai lengvų vienkartinių plastiko maišelių gali rinktis aplinkai draugiškesnes alternatyvas, kurias galima rasti ir parduotuvėje, ir kiekvieno namuose – popierinius maišelius konditerijos gaminiams ir kepiniams, medžiaginius ar tinklinius maišelius vaisiams ir daržovėms. Tuo tarpu ypač smulkioms prekėms, tokioms kaip sveriami saldainiai – dar kartą panaudoti vienkartinius maišelius, atsineštus iš namų. Taip pat galima smulkias prekes kasoje pasverti ir be maišelio, o tuomet jas įsidėti į savo atsineštą daugkartinį maišelį ar indelį.

Kaip buvo skelbiama spaudos pranešime, prekybos tinklo klientų laukia ir dar viena alternatyva – vietoj ypač plono plastikinio maišelio galės įsigyti daugkartinius neaustinės medžiagos maišelius iš polipropileno.

Redakcija primena, kad vienkartiniai plastikiniai maišeliai nuo liepos 1 d. bus parduodami kaip įprasta prekė ir kainuos 1 centą. Pirkėjas vienkartinius plastikinius maišelius ras įprastose vietose – vaisių, daržovių ar kitų sveriamų prekių skyriuose.

Reguliarioje kasoje darbuotojas paprašys pirkėjo įvardyti, kiek vienkartinių maišelių pasiėmė prekybos salėje ir įmuš juos į kasą. Savitarnos kasose pirkėjas pats įves prekybos salėje pasiimtų vienkartinių maišelių kiekį ir šie įsiskaičiuos į bendrą krepšelio sumą.

Vienkartiniai plastiko maišeliai pirkėjams liks nemokami įsigyjant šviežią mėsą, jos gaminius bei šviežią žuvį, kai užtikrinant higieną bei saugos reikalavimus šias prekes supakuos parduotuvės darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją