Pranešimą apie nesaugų maistą pateikė Airijos kompetentinga institucija, nustatyta, kad ikruose yra neleistina, farmakologiškai aktyvi medžiaga fenoksietanolis.

Šių ikrų gamintojas – Belgijos įmonė „Caspian Tradition SA“, Belgija, produktai fasuoti dėžutėse po 100 g.

„Pradėjus tyrimą, nustatyta, kad į Lietuvą iš Latvijos neaugius upėtakių ikrus (viso 88 dėžutes) įsivežė bendrovė „Reaton“. Įmonei nurodyta nedelsiant surinkti likučius iš rinkos. Vartotojai, įsigiję šių ikrų, gali grąžinti juos prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus“, - rašoma tarnybos pranešime spaudai.

Nesaugūs upėtakių ikrai taip pat buvo išplatinti Bulgarijoje, Danijoje, Estijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Graikijoje, Vengrijoje, Airijoje, Italijoje, Latvijoje, Liuksemburge, Maltoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Jungtinėje Karalystėje bei kai kuriose Azijos ir Afrikos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)