DELFI skelbė, kad nuo rugsėjo 1 d. Europos Sąjungoje (ES) komercinę veiklą vykdančioms įmonėms uždrausta gaminti ir importuoti dulkių siurblius, kurių galingumas viršija 1600 vatų.

Tai paveikė pirkėjų elgesį, kurie sunerimę, jog vėliau galingų siurblių ES nebegaus, ėmė juos pirkti.

„Pastarąją rugpjūčio mėnesio savaitę dulkių siurblių, kurių galia didesnė nei 1600 vatų, pardavimai ūgtelėjo beveik 3 kartus, lyginant su tuo pačiu pernai metų laikotarpiu. Apskritai visų dulkių siurblių pardavimai paaugo 2,5 karto lyginant su praėjusių metų paskutine rugpjūčio mėnesio savaite“, - komentuoja „Topo centro“ ir „Euronics“ viešųjų ryšių atstovė Lina Mažeikienė.

„Paskutinę rugpjūčio savaitę pardavėme 65 proc. daugiau galingųjų siurblių, lyginant su praėjusiais metais“, - skaičiuoja prekybos internetu bendrovės „Pigu“ rinkodaros direktorė Kristina Gumauskienė.

Įmonės ūgtelėjusius pardavimus aiškina tiek paskelbtu draudimu, tiek jų taikomomis nuolaidomis.

Prekiaus ir rudenį

Visgi, prekybininkai galingais dulkių siurbliais prekiaus ir po rugsėjo 1 d.

„Dalis pirkėjų mano, kad nebus galima ir prekiauti galingesniais nei 1600 vatos galią turinčiais siurbliais, tačiau draudžiama tik juos importuoti. Žmonės nežino, kad tokių siurblių prekyboje dar bus bent kelis mėnesius, kol jų bus mūsų rinkoje“, - sako L. Mažeikienė.

Anot jos, įmonės galingesniais nei 1600 vatų dulkių siurbliais prekiaus tol, kol turės jų atsargų.

„Po rugsėjo 1 dienos ir toliau prekiausime galingais siurbliais, tačiau tik iki to momento, kai išparduosime sandėlyje turimus likučius, - patvirtino ir „Pigu“. - Pasibaigus likučiams, tokiais siurbliais nebeprekiausime. Pirkėjams taip pat pasiūlysime ir naujausius standartus atitinkančių siurblių.“

Specialistai primina, jog kitoms rinkoms galingi siurbliai bus gaminami, tačiau jų nebebus galima importuoti į ES. Galingesnių siurblių atsisakoma dėl aplinkosaugos reikalavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)