„Nors ministerijos dar nepasidalintos, sąskaitos Vilniuje jau išrašomos lenkų kalba“, - šmaikštauja skaitytoja Inga.

Šeštadienio vakarą su drauge picerijoje apsilankiusi moteriškė teigė, kad pati lenkiškai nešneka ir gavusi čekį iš pradžių nustebo. „Tik iš kelių žodžių supratau, kad čia parašyta kaimynine kalba“, - pasakojo Inga.

Pasak jos, čekio lietuviškai iš padavėjos ji su drauge nereikalavo, nes suprato, kad tai – ne padavėjos, o administracijos klaida. „Kadangi buvo šeštadienio vakaras, nenorėjome varginti personalo“, - pridėjo vilnietė.

Dokumentai turi būti spausdinami lietuvių kalba

Valstybinės kalbos inspekcijos viršininkas Donatas Smalinskas teigė, kad dokumentai šalyje turi būti tvarkomi valstybine kalba – lietuvių, o šio reikalavimo nesilaikant gali grėsti administracinė bauda.

„Čekis yra dokumentas, o dokumentai turi būti, nesvarbu, ar finansiniai, ar atsiskaitymo, pateikiami ir tvarkomi valstybine kalba“, - aiškino kalbos specialistas.

Inspekcijos vadovas pabrėžė, jog nustačius administracinio pažeidimo elementų įmonei gali būti skirta bauda.

„Jei paaiškėtų, kad taip yra, už dokumentų pateikimą ne valstybine kalba, gali būti skiriama nuobauda nuo 400 iki 600 Lt”, - teigė jis.

Picerija: įvyko techninė klaida

Picerijos „Pizza Dominium“ internetiniame puslapyje nurodoma, kad įmonės biuras yra įsikūręs Varšuvoje. DELFI paskambinus nurodytu telefonu Lenkijoje, atsiliepusi mergina teigė, kad įmonė atstovo, bendraujančio su žiniasklaida neturi, o direktorius yra išvykęs ir kalbėti negali.

Telefono ragelį Vilniuje pakėlusi įmonės darbuotoja prisistatyti nenorėjo, tačiau patvirtino, kad klientai šeštadienį gavo čekius lenkų kalba.

„Tiesiog įsivėlė klaidelė, nes buvo tvarkoma sistema“, - tikino pašnekovė. Pasak merginos, klientams čekiai visada pateikiami lietuvių kalba.

Kasos čekis iš Pizza  Dominium
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (844)