"Aš manau, kad šita priemonė nebūtų labai veiksminga, visgi reikia atsižvelgti į darbuotojų kvalifikaciją ir patirtį, nes kai kurie žmonės pensijinio amžiaus, ypatingai dirbantys akademiniame sluoksnyje, turi sukaupę didžiulę patirtį ir, manau, reikia individualiai žiūrėti į kiekvieno specialisto ar darbuotojo užimamas pareigas ir kiekvienam numatyti aiškius konkrečius uždavinius ir įvertinti pasiektą jo rezultatą", - pirmadienį po susitikimo su TVF ekspertais teigė A.Butkevičius.

Praėjusią savaitę opozicinio Liberalų Sąjūdžio atstovas Gintaras Steponavičius pasiūlė Darbo kodekse numatyti, kad darbo sutartis gali būti nutraukta, kai darbuotojui sukanka 65 metai.

Darbo kodeksas numato, kad amžius negali būti teisėta priežastis nutraukti darbo santykius. Liberalas siūlo pridėti išlygą, kad darbuotojui sukakus 65 metų, ši nuostata negaliotų. G.Steponavičius sako, kad taip siekiama skatinti jaunimo užimtumą - tai, anot jo, turėtų būti vienas pagrindinių valstybės politikos tikslų.

Jo duomenimis, 2013 metais 16–29 metų amžiaus bedarbių buvo 49 tūkst. - jaunimo nedarbo lygis siekė 17,1 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)