Vilnietė Saulė susigundė Hyper Rimi“ parduotuvės Žirmūnuose siūlymu įsigyti 400 gramų „Merild“ kavos pakuotę už 8,99 lito, tačiau pamatė, kad parsinešė 500 gramų pakuotę ir už ją sumokėjo dukart daugiau – 16,99 lito. Kavos pakelių stirta su nuolaida pirkėją pasitiko vos įėjus į parduotuvę.

„Paėmiau pirmą pasitaikiusią iš tos krūvos ir įsimečiau į pirkinių krepšelį. Net mintis nekilo, kad į šią krūvą galėjo būti įdėta ne ta prekė, kuriai taikoma nuolaida“, - pasakojo moteris.

Kitą dieną vilnietė dar kartą apsilankė minėtoje parduotuvėje ir priėjusi prie kavos su nuolaida pamatė, kad krūvoje, į kurią įsmeigtas skelbimas apie nuolaidą 400 gramų pakuotei, buvo tvarkingai sukrautos ir dėžės su 500 gramų pakuotėmis.

Vilnietė Saulė nebe pirmą kartą pasijuto apgauta. Esą sykį  „Iki“ jai nebuvo pritaikyta nuolaida „Merild Clas“ kavos pakuotei.

„Labai atsiprašome savo klientės už suklaidinimą ir šią mūsų darbuotojų žmogišką klaidą. Parduotuvės darbuotojai netyčia sumaišė pakuotes ir papildė akcijos atsargas salėje ne to svorio kavos pakuotėmis“, - „Lietuvos žinioms“ tvirtino Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė.

Andrius Petraitis
„Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis taip pat apgailestavo dėl įvykusio nesusipratimo: „Jį lėmė žmogiškasis faktorius – akcija jau buvo pasibaigusi, tačiau nebuvo nuimtas akciją žymintis reklaminis karulis".

DELFI primena, kad už 2008 m. įsigaliojusio Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo pažeidimus gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 1 iki 30 tūkst. Lt, jei ši bauda neviršija 3 proc. įmonės metinių pajamų.

Pakartotinai per vienerius metus padariusiems pažeidimą įmonėms gali būti skiriama bauda iki 120 tūkst. Lt, jeigu ši bauda neviršija 6 proc. bendrovės metinių pajamų.

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos duomenimis, praėjusiais metais įmonėms už šio įstatymo pažeidimus buvo skirtas vienas įspėjimas ir septynios baudos. Didžiausia bauda – 69 tūkst. Lt – buvo skirta bendrovei „TORPOL Baltija“.

Bendrovei bauda skirta po klientų skundų, kad reklamuojant čiužinius, antklodes, pagalves ir kėdės užtiesalus buvo tvirtinama, kad šie produktai pasižymi gydomosiomis savybėmis.

Taip pat baudos dėl šio įstatymo pažeidimo buvo skirtos „Elektro Markt“ parduotuves valdančiai „Mediashop“, bendrovėms „Omnitel“, „Žalgirio loto“, „Ban thai“, „Vandens parkas“,  „Hans Group“, „Arpresa“.

2012 m. 6 tūkst. Lt baudą buvo gavęs ir prekybos centras „Maxima“. VVTAT prekybos tinklą apskundė klientas, nes mokant už prekę kasoje jam nebuvo pritaikyta nuolaida, nurodyta akcijinių prekių lentynoje. Baudą „Maxima LT“ buvo apskundusi, tačiau Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas šiemet jos skundą atmetė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)