Vienas didžiausių šios sesijos darbų tikriausiai bus naujos redakcijos Darbo kodekso priėmimas. Jis šią Seimo sesiją pasieks parlamentarus ir manau, kad šis darbas turėtų būti užbaigtas gegužės mėnesį. Gegužės pradžioje šį didžiulį teisės aktų paketą turėtų apsvarstyti Seimo nariams, kad vyktų dialogas - komitetuose, su visuomene“, - interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak premjero, pakeitimais bus atsižvelgta tiek į darbdavių, tiek į darbuotojų interesus.

„Tikslas yra, kad pakeitimai tenkintų darbdavio ir darbuotojo interesus, o ne taip, kad darbuotojai nukentėtų pakeitus Darbo kodeksą. Noriu pakartoti, kad to nebus. Ir darbdavių požiūris yra kitoks“, - tvirtino premjeras.

A.Butkevičius pernai sakė, kad atnaujintame Darbo kodekse bus radikalių pakeitimų, o jo projektas Vyriausybei turėjo būti pateiktas gruodį.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jau šių metų pradžioje tikėjosi turėti kodekso pakeitimų projektą, tačiau mokslininkų grupės paprašė antrą kartą jį pakoreguoti pagal ministerijos pastabas.

Profesinės sąjungos anksčiau kritikavo kodekso pakeitimus, kad jie su socialiniais partneriais nėra derinti, o socialinio modelio projektas pristatomas atskiromis dalimis, todėl neįmanoma suprasti pakeitimų esmės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)