„Su alkoholizmu Lietuvoje susijusios problemos kainuoja Lietuvai 250 mln. eurų ir labai daug ligų. Negali būti ribos tarp alkoholio vartojimo ribojimo vieniems vienokių taisyklių, kitiems – kitokių, tarsi būtų vienokios taisyklės rašomos tiems, kas nori viršyti greitį, ir tiems, kas nenori jo viršyti“, – sakė V. Pranckietis interviu „Žinių radijui“.

Parlamento vadovas teigė girdėjęs antradienį prie Seimo kaip taikų protestą prieš alkoholio ribojimus surengtą koncertą „Laisvė rokenrolui“.

„Ėjau pro šalį, gavau apyrankę ir toliau tęsiau darbą. Priimdami Slovėnijos parlamento pirmininko delegaciją labai gerai girdėjome šį koncertą, drebėjo net lubos“, – sakė V. Pranckietis.

Pasak jo, svarbu diskutuoti apie renginių rėmimo klausimus.

„Iš esmės mes kalbame apie renginių rėmimą, o ne apie alkoholio vartojimą. Reikėtų spręsti, kaip turėtų būti remiami renginiai, kad jie vyktų, kad žmonės turėtų gerą laisvalaikį“, – sakė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad Seime svarstomos priemonės, numatančios, kad legaliai alkoholį vartoti būtų galima nuo 20, o ne nuo 18 metų. Taip pat planuojama trumpinti prekybos alkoholiu parduotuvėse laiką: pirmadieniais-šeštadieniais nuo 10 iki 20 val., sekmadieniais nuo 10 iki 15 val., išskyrus viešojo maitinimo įstaigas. Ypač daug diskusijų kyla dėl planų drausti alkoholį pardavinėti viešuose renginiuose ir nestacionariose lauko kavinėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)