Ketvirtadienį Loterijų įstatymo pataisas pateikęs parlamentaras siūlė nustatyti kiekvieno teisę Lošimų priežiūros tarnybai arba loterijų organizatoriui pateikti prašymą neleisti dalyvauti interneto ryšio loterijose, jo prašyme nurodytą laikotarpį. Projektas numato, kad asmuo gali atsiimti tokį pateiktą prašymą arba sutrumpinti jame nurodytą terminą, tačiau ne anksčiau kaip po 6 mėnesių nuo prašymo pateikimo.

Asmenims, pateikusiems prašymus neleisti lošti ir kurie yra įtraukti į Apribojusių savo galimybę lošti asmenų registrą, būtų draudžiama dalyvauti interneto ryšio loterijose. Šių reikalavimų vykdymą privalėtų užtikrinti loterijų organizatorius.

Jau antrą patobulintą Loterijų įstatymo pakeitimo projektą Seimui teikęs A. Palionis mano, kad toks reguliavimas padidintų gyventojų apsaugą nuo galimų finansinių praradimų, neigiamo internetinio ryšio loterijų poveikio bei sumažintų įsitraukimą į azartinius žaidimus.

Projektui pateikimo stadijoje Seimas nepritarė, bet grąžino iniciatoriui tobulinti. Už Loterijų įstatymo pataisas balsavo 31 Seimo narys, prieš buvo 38, susilaikė 32.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją