Azijos milžinas brangus gyventi ne tik dėl didelių išlaidų turintiems automobilį, bet ir dėl didžiulių sąskaitų už komunalines išlaidas, taip pat čia brangiausi drabužiai.

Dar 2013 metais sąraše pirmavo Tokijas.

Taip pat į brangiausių miestų penketuką pateko Paryžius, Oslas, Ciūrichas bei Sidnėjus, o Tokijas iš ankstesnės pozicijos nukrito net į šeštąją vietą.

EIU kasmet rengiamame tyrime "Pragyvenimo išlaidos visame pasaulyje" etalonu laikomas Niujorkas. Apklausoje lyginama apie 400 atskirų kainų iš įvairių gyvenimo sričių.

Šiais metais 10 brangiausių pasaulio miestų nurodomi esantys Azijoje arba Australijoje, keli iš jų - Europoje.

"Gerėjanti ekonominė situacija Europos miestuose ir sparčiai augantys gyvenamieji centrai Azijoje rodo, kad šiuose dviejuose regionuose ir toliau bus registruojama daugiausiai brangių miestų pasaulyje, - teigė ataskaitos redaktorius Jonas Copestake. - Tačiau kai kurie Azijos miestai ir toliau laikomi pigiausiais pasaulyje, ypač Indijos subkontinente".

Tyrime teigiama, kad pagrindiniuose Indijos miestuose, pavyzdžiui, Mumbajuje ir Naujajame Delyje, gyventi yra bene pigiausia pasaulyje. Tiesa, Mumbajuje kainos laikomos mažos dėl čia vyraujančios didelės gyventojų pajamų nelygybės. Maži daugelio miesto darbininkų užmokesčiai neleidžia šiems daug išleisti, o valstybės teikiamos subsidijos ir toliau padeda gyventi taupiai.