Jau 18-ą kartą vykdomo tyrimo rezultatai parodė, kad visame pasaulyje pagal gyvenimo kokybę Vilnius užima 79-ą vietą – beje, tai viena pozicija aukščiau nei Varšuva.

Iš visų Rytų Europos miestų Vilnių aplenkia tik Praha (69 vieta), Liubliana (76) ir Budapeštas (77). Talinas ir Ryga užima kiek žemesnes vietas – atitinkamai 89-ą ir 90-ą.

Tyrėjų vertinimu, pagal gyvenimo kokybę geriausia gyventi šiuose penkiuose miestuose: Vienoje, Ciuriche, Auklande (Naujoji Zelandija), Miunchene ir Vankuveryje.

Iš viso tyrime apžvelgta 230 miestų gyvenimo kokybė. Paskutinę vietą užėmė Irako sostinė Bagdadas.

Vertinant gyvenimo kokybę, atsižvelgiama į daugelį įvairių faktorių: politinę ir socialinę aplinką (politinį stabilumą, nusikalstamumą ir kt.), ekonominę padėtį, mediciną ir sveikatos apsaugą, mokyklas ir išsilavinimą, viešąsias paslaugas ir transportą, rekreacines zonas ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)