„Nėra iš ko grąžinti šių lėšų. Niekas neketino jų grąžinti, nes šie pinigai buvo panaudoti antikrizinėms priemonėms Kryme“, - pareiškė A. Siluanovas bei pridūrė, kad pensinių pinigų likutis bus panaudotas Krymo ir Sevastopolio ekonominės plėtros programai remti, rašo www.newsru.com.

„Paprasta kalbėti, kad mes šiuos pinigus grąžinsime – tai neapskaičiuotas siūlymas, kuris nebuvo svarstomas. Reikia paklausti autoriaus, kieno sąskaita tai bus daroma“, - piktinosi A. Siluanovas. Jis pabrėžė, kad 2015 m. santaupų užšaldymas net nėra svarstomas.

A. Siluanovo pareiškimas – tai atsakas į Rusijos ekonomikos plėtros ministro Aleksejaus Uljukajevo pateiktą siūlymą. Birželio 25 d. laikraštyje „Vedomosti“ išspausdintame A. Uljukajevo interviu jis ragina grąžinti 243 mlrd. rublių (apie 18 mlrd. litų) siekiančią kaupiamųjų pensijų sumą, kuri buvo atimta iš Nevyriausybinio pensijų fondo, tiems, kas sėkmingai praeis akcionavimą bei Rusijos centrinio banko atliktą patikrą. Taip pat A. Uljukajevas pasiūlė užkirsti kelią bet kokiems siūlymams dėl tolimesnio kaupiamųjų pensijų įšaldymo.

2013 m. rudenį Rusijos vyriausybės pirmininko pavaduotojos Olgos Golodec nurodymu buvo priimtas sprendimas įšaldyti 2014 m. gyventojų sukauptas pensijas. Pinigai nebuvo pervesti į nevyriausybinius pensijų fondus, o iš buvo jų išmokėtos pensijos.

Rusijos piliečiams buvo pažadėta kompensuoti sukauptas įmokas padidinant draudžiamosios pensijos dalies balų skaičių, o 2015 m. taikyti 7 proc. indeksą. Tokiu būdu Rusijos Finansų ministerijai pavyko itin sumažinti iš valstybinio biudžeto į pensijų fondą pervedamas lėšas, o biudžete numatytas rezervas ekonominės situacijos pablogėjimo atvejui buvo padidintas pusketvirto karto nuo 100 mlrd. iki 343 mlrd. rublių (nuo 7,47 iki 25,63 mlrd. litų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)