„Delfi“ pasiaiškino, kokia šiuo metu verslo padėtis ir ar pranašauta bankrotų banga vis dar yra galima. Kreditų biurai išskyrė, kuriuose sektoriuose situacija vis dar išlieka įtempta, kas greičiausiai atsitiesia ir ko tikėtis rudenį.

Skola „Sodrai“ nebeauga

Įmonės „Creditreform Lietuva“, kuri teikia kreditingumo informacijos paslaugas, vadovas Saulius Žilinskas kalbėdamas apie įmonių skolas „Sodrai“ sakė, kad nors prieš prasidedant pandemijai įmonių skolos vidutiniškai siekdavo apie 320 Eur, dabar situacija kitokia.

„Darbdavių skolos indeksas DIX rodo, kiek „Sodrai“ vidutiniškai skolinga kiekviena Lietuvoje veikianti ir bent vieną darbuotoją turinti įmonė.

Šiai dienai turime situaciją, kai vidutinis įmonių įsiskolinimas „Sodrai“ yra 1446 Eur (balandžio 16 d. duom. – red.).

Pasakyčiau, kad stebuklas tame, kad nors gyvename suvaržymų laikotarpyje, kai dalis verslo yra per prievartą suvaržyta, skolos neauga“, – išvadą apžvelgdamas pastarąjį laikotarpį darė vadovas ir lygindamas 2021 kovo 16 dienos indekso duomenis su 2021 balandžio 16 d. sakė, kad įmonių įsiskolinimai mažėjo 2,31 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)