"Paramos Ispanijai programa kol kas nesvarstoma, tačiau euro zonos valstybės privalo būti pasirengusios imtis priemonių bet kuriuo momentu, - Liuksemburgo finansų ministro žodžius cituoja "Bloomberg". - Politiniai sprendimai Ispanijos, taip pat Graikijos atžvilgiu jau priimti, o tai leis mums imtis skubių priemonių".

Ispanija jau kreipėsi į Europos Sąjungą su prašymu skirti šalies bankininkystės sektoriui 100 mlrd. eurų paramą, tačiau dabar paramos į vyriausybę kreipiasi regionai, sudarydami papildomą naštą šalies biudžetui.

Ispanija išties pateko į gana keblią padėtį. Antradienį buvo pranešta, kad šalis, siekdama palaikyti ekonomiką, gali atimti iš prekybos darbuotojų galimybę ilsėtis dienos metu. Šalies valdžia nuo liepos įvedė naujas taisykles, kurios leidžia daugiau nei 300 kv. metrų ploto parduotuvėms dirbti 25 proc. ilgiau per savaitę.

Valdžia tikisi, kad mažmenininkai dirbs per dienos siestą - ilgo popietinio poilsio metu, kai pietų pertrauka įstaigose trukdavo apie tris valandas, - tai leistų ženkliai padidinti pardavimus. Nuo šiol parduotuvės galės dirbti 90 valandų per savaitę, užuot dirbusios 72 valandas. Be to, sušvelnintos darbo per šventes taisyklės; parduotuvės galės dirbti 10 sekmadienių ar šventinių dienų per metus, o ne 8, kaip kad buvo anksčiau.

Madridas pirmauja tarp miestų, kurie stengiasi liberalizuoti prekybos taisykles siekdami pritraukti kuo daugiau turistų. Dabar mieste visos parduotuvės (75 tūkstančiai) galės dirbti bet kuriuo metu, nepriklausomai nuo jų ploto.

Vietos valdžia pritaria naujoms taisyklėms, nes jos leidžia sukurti apie 20,5 tūkst. darbo vietų šalyje, kur kas ketvirtas gyventojas yra bedarbis. O štai mažų parduotuvėlių savininkai nėra patenkinti naujovėmis - jie baiminasi, kad pirkėjai mieliau rinksis didesniuosius prekybos centrus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)