„Mes turime sprendimą dėl laikino finansavimo (bridge financing)... Šiam susitarimui pritarė 28 valstybės narės“, – sakė jis žurnalistams, dar paaiškinęs, kad ši lakina paskola leis Graikijai pirmadienį atlikti didžiulį mokėjimą Europos centriniam bankui (ECB).

Graikija pirmadienį turi sumokėti ECB 4,2 mlrd. eurų, be to ji skolinga ir Tarptautiniam valiutos fondui.

Paskola bus suteikta per Europos finansinės stabilizacijos mechanizmą (EFSM).

EFSM yra pagalbos fondas, suformuotas 2010 metais, kai Graikija gavo pirmą finansinę pagalbą, tačiau į jį įeina visos 28 ES narės, ne tik 19 euro zonai priklausančių valstybių.

Graikijos bankai vėl duris atvers pirmadienį

Graikijos bankai vėl duris atvers pirmadienį. Tai televizijos stočiai ERT pareiškė finansų viceministras Dimitris Mardas. Tačiau klientai esą ir toliau iš savo sąskaitų galės pasiimti tik 60 eurų per dieną, praneša agentūra AFP.

„Nuo pirmadienio piliečiai vėl galės eiti į bankus ir atlikti visas operacijas“, – sakė D. Mardas. Tai tapo įmanoma po to, kai Europos centrinis bankas (ECB) paskelbė didinantis skubios pagalbos kreditus šalies bankams.

Vyriausybės sprendimu, šalies bankai duris užvėrė birželio 29-ąją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)