Dėl to akcininkai spręs susirinkime balandžio 29 dieną, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Auga Group“.

Iš viso akcininkai turės nuspręsti dėl 9,8 mln. eurų paskirstytinojo pelno. Iš jų 493 tūkst. eurų siūloma skirti į rezervą akcijoms suteikti, o likusius 9,3 mln. eurų perkelti į kitus finansinius metus.

Audituotais duomenimis, grupės pardavimo pajamos pernai siekė 71,72 mln. eurų – 14 proc. mažiau nei 2020 metais. Pardavimo pajamos mažėjo augalininkystės ir grybų auginimo segmentuose, o pienininkystės ir galutiniam vartojimui skirtų produktų pakuotėse segmentų pardavimai augo.

Grupė praėjusiais metais patyrė 15,44 mln. eurų audituoto grynojo nuostolio, kai prieš metus buvo uždirbusi 1,79 mln. eurų grynojo pelno. Grupės audituota 2021 metų EBITDA siekė 9,1 mln. eurų – 56 proc. mažiau.

Pasak „Auga Group“, nuostolius labiausiai lėmė mažas augalininkystės derlius, dėl vasarą buvusių stichinių karščių.

„Turėjome ir techninių iššūkių, kurie neleido pasiekti norimų rezultatų grybininkystės ir pienininkystės segmentuose. COVID-19 negatyviai paveikė gamybą ypač rankinį darbą grybų auginimo segmente, o dėl pandemijos sutrikusi logistika sukėlė papildomus iššūkius produktų eksportui į užsienio rinkas“, – teigiama metiniame pranešime.

Vien bendrovės pajamos pernai mažėjo 4,4 proc. iki 3,3 mln. eurų, grynasis nuostolis siekė 1,1 mln. eurų, kai prieš metus bendrovė buvo uždirbusi 4,1 mln. eurų.

Grupė savo produktus eksportuoja į 38 šalis, svarbiausios eksporto rinkos – JAV, Vokietija, Japonija, Olandija, Jungtinė Karalystė, Skandinavijos šalys. Produktų eksportas į Rusiją ir Baltarusiją pernai sudarė apie 0,5 proc. visų pardavimų, o šiemet projektai su šiomis rinkomis nėra tęsiami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją