„Raginame bankus objektyviai įvertinti teisinės bazės pokyčius ir galimus klientų elgsenos pasikeitimus bei užtikrinti, kad visi kilę klausimai būtų sprendžiami operatyviai ir dalykiškai, atsižvelgiant visų pirma į vartotojų poreikius“, – sako Simonas Krėpšta, Lietuvos banko valdybos narys, atsakingas už finansų rinkos priežiūrą.

Centrinis bankas taip pat rekomendavo bankams įvertinti galimą laikiną į bankomatus įnešamų pinigų kiekio padidėjimą, taip pat būti pasirengusiems aptarnauti daugiau klientų skyriuose, jeigu toks poreikis kiltų (dėl registravimo tvarkos Lietuvos bankas yra išsakęs rekomendacijas lūkesčių laiške). Atsiskaitymų limitų pakeitimai ir kiti su įsigaliosiančiais pokyčiais susiję klausimai turi būti vertinami ir sprendžiami operatyviai.

Primenama, kad lapkričio 1 d. įsigalioja Atsiskaitymų grynaisiais pinigais ribojimo įstatymas, pagal kurį atsiskaitymai ir mokėjimai už sandorius gali būti atliekami grynaisiais pinigais, jeigu jie neviršija 5 tūkst. Eur arba šią sumą atitinkančios sumos užsienio valiuta. Seimas šį įstatymą priėmė šių metų birželio pabaigoje, juo siekiama mažinti šešėlį ir pinigų plovimo riziką.

Plačiau diskusija apie pokyčius Delfi TV laidoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)