LRT RADIJO klausytoja iš Vilkaviškio domisi, kelių metų vaikams leidžiama atsidaryti sąskaitą banke. „Kokiam amžiui sukakus galima turėti sąskaitą banke? Ir ar visuose bankuose minimalaus amžiaus riba yra vienoda?“ – klausia ji.

„Atidaryti sąskaitą banke galima ir ką tik gimusiam vaikui, bet ji yra susieta su atsakingo suaugusiojo asmens sąskaita ir valia. Ji gali būti pildoma tik su suaugusio asmens žinia“, – pasakoja S. Kropas.

Lietuvos bankų asociacijos vadovo teigimu, banko mokėjimo kortele vaikai gali pradėti naudotis nuo septynerių metų, tačiau mokėjimo kortelė taip pat turi būti susieta su suaugusiojo sąskaita.

„Tėvai arba globėjai paprastai nustato saugiklius – limitus, kurių neviršydami vaikai gali disponuoti lėšomis. Tai yra tam tikra elektroninių dienpinigių forma. O 14 - 18 m. asmenys su tėvų sutikimu gali savarankiškai disponuoti sąskaitoje esančiomis lėšomis. Nuo 18 m. tėvų sutikimas – nebereikalingas“, – dėsto S. Kropas.

Anot specialisto, nepaisant šių bendrų principų, kiekviename banke yra tam tikrų savitumų, šių paslaugų teikimo sąlygos yra skirtingos.

Todėl reikėtų pasidomėti, kurio banko paslaugos geriausiai atitinka kliento poreikius.