Mažėja užsakymų

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius DELFI TV laidoje „Iš esmės“ teigė, jog šiuo metu statistika pramonės sektoriuje nėra džiuginanti.

„Palyginti su balandžiu, gegužę buvo pakilimas, jaučiame, kad birželis irgi nebus prastas, bet išskaičiavus iš sezoniniu dienų skaičiaus, darbo dienų skaičiaus matome lengvą susitraukimą ir toliau tos kreivės judėjimą žemyn. Nepuošia perspektyvos ir užsakymai, jie po truputį traukiasi, bet sakyčiau, kad tokio staigaus kritimo, kurį matėme sausį, ir pirmą ketvirtį, palyginti su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu, dabar kol kas tokių baisių skaičių nematome. 

Manome, kad galbūt dviejų, trijų ketvirčių statistiką praleisime tokiame minimaliame kritimo režime ir matysime, kas bus rudenį. Kol kas džiugių naujienų nėra, bet ir tragedijų nėra“, – teigė V. Janulevičius.

Jo žodžiais, akivaizdu, kad situacijos blogėjimo dinamika yra negatyvi ir tai lemia ne viena priežastis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)