Portalas DELFI jau rašė, kaip laimę pagauti bandantiems pirkėjams keitėsi loterijų bilietų kainos, tačiau vienas DELFI skaitytojas pasidalijo visai nauju pastebėjimu, susijusiu su momentinėmis loterijomis.

UAB „Olifėja“, organizuojanti momentines loterijas, skelbia, kad tokių loterijų bilietai nuo šiol kainuoja nuo 0,2 eur (0,69 Lt) iki 5 eur (17,26 Lt).

Tačiau su DELFI susisiekęs skaitytojas pasiūlė atkreipti dėmesį ne tik į loterijos bilietų kainas, bet ir į pasikeitusius, pasak jo, prizinio fondo procentus.

„Momentinių loterijos bilietų kainos padidintos, o prizinio fondo procentas – sumažintas, nors praktikoje – brangesnių bilietų prizinis fondas būna didesnis“, - teigė jis.

Skaitytojas pastebi, kad nors tam tikri momentinių loterijų bilietai pakeitė pavadinimus, jų žaidimo principas išliko tas pats. Kartu su pavadinimu pakeista bilieto kaina ir laimėjimų fondo procentas.

Kaip pavyzdį vyras pateikė buvusią loteriją „Pinigai Pinigai Pinigai“. Pasak jo, dabar šio principo momentinė loterija įgavo kitą pavadinimą „Casino“ ir kaina nuo 10 Lt išaugo iki 5 eur.

„Prizinis fondas sumažėjo nuo 68 iki 66 proc. Tas pats atsitiko ir su „Deimantinis 7“ bilietu (dabar „Gintarinis 7”), kuris pabrango nuo 5 Lt iki 2 eur, o prizinis fondas sumažėjo nuo 65,03 proc. iki 63 proc.”, - pažymėjo skaitytojas.

UAB „Olifėja“ atstovė Asta Buikutė pabrėžė, kad nauji momentinės loterijos bilietai eurais nėra tos pačios loterijos, kurios buvo pardavinėjamos litais.

„Ruošdama naują momentinės loterijos bilietų paketą 2015-iems metams, „Olifėja“ konsultavosi su didelę patirtį turinčiomis užsienio bendrovėmis, kurios pasiūlė naujus bilietų formatus pagal geriausiai užsienyje funkcionuojančią sistemą, labiausiai tinkančią naujajai Lietuvos valiutai – eurams“, - komentavo loterijų organizatoriaus atstovė.

Momentinių loterijų taisyklių pakeitimai buvo suderinti su Lošimų priežiūros tarnyba.

„Naujos momentinės loterijos bilietai yra nauji produktai, todėl nereikėtų jų tiesiogiai lyginti su anksčiau pardavinėtais momentinių loterijų bilietais – skiriasi ir kaina, ir prizų paskirstymo sistema, kai kurių produktų keitėsi ir prizinio fondo procentas. Kuriant kiekvieną naują loterijos produktą, jam nustatoma individuali kaina, dizainas, prizinė struktūra ir prizinio fondo procentas. Formuojant naują nutrinamų bilietų pasiūlą, buvo stengiamasi orientuotis į skirtingus vartotojų segmentus“, - kalbėjo A. Buikutė.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus loterijų prizinis fondas privalo būti ne mažesnis nei 50 proc. loterijos pardavimo pajamų. UAB „Olifėjos“ atstovė akcentavo, kad įmonės siūlomų daugumos momentinių loterijų prizinis fondas yra didesnis nei 50 proc., o kai kur viršija ir 60 proc.

Lošimų priežiūros tarnybos vadovo pareigas laikinai einantis Virginijus Daukšys teigė, kad momentinių loterijų organizatoriai naujoms loterijoms eurais pradėjo ruoštis jau nuo rudens.

Šiuo metu Lietuvoje momentines loterijas organizuoja dvi įmonės: UAB „Olifėja“ ir UAB „Žalgirio loto“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)