Kol kas įrengtos tik dvi bandomosios kasos „Maxima XX“ parduotuvėje Trakų Vokėje ir „Maxima Bazė“ Vilniuje. Jei klientams šios kasos pasirodys aktualios, tokių kasų tinklo parduotuvėse turėtų daugėti.

„Atsiskaitančiųjų bankų mokėjimo kortelėmis nuosekliai daugėja – per metus atsiskaitymų kortelėmis skaičius „Maxima“ prekybos centruose išaugo maždaug 3 procentiniais punktais ir birželį sudarė daugiau 31 proc. visų atsiskaitymų. Naujai diegiamos kasos mokėjimo kortele mokantiems klientams padės už pirkinius atsiskaityti greičiau, saugiau ir patogiau. Kartu jos palengvina darbą ir mūsų kasininkams, nes jiems, neatliekant operacijų su grynaisiais, gerokai supaprastėja atsiskaitymo procesas“, – pranešime spaudai cituojamas prekybos tinklo Prekybos vadovas Norbertas Žioba.

DELFI primena, kad kasas, kuriose aptarnaujami tik mokantys bankų kortelėmis, praėjusiais metais įdiegė ir prekybos tinklas „Rimi".

Naujosios prekybos centruose „Maxima“ diegiamos kasos yra pritaikytos atsiskaitymus priimti vien tik bankų mokėjimo kortelėmis. Apie tai klientai informuojami užrašais prie šių kasų. 

„Šiuo metu šias kasas klientai dar tik atranda. Tad sunku vertinti, ar jos „prigis“. Tolesnis šių kasų diegimo procesas priklausys nuo prekybos tinklo klientų poreikių ir darbuotojų atsiliepimų. Jei klientai šias kasas atsiskaityti už pirkinius rinksis vis dažniau, neatmetame galimybės tokias kasas įrengti ir kitose „Maxima“ parduotuvėse“, – sako N. Žioba.

Pasak bendrovės pranešimo, mokėjimo kortelės ima populiarėti ne vien didžiuosiuose šalies miestuose: kai kuriuose miestuose per metus, lyginant 2014 ir 2015 metų duomenis, atsiskaitymai bankų kortelėmis padidėjo net 5–7 proc.

Daugiausia kortelėmis atsiskaitoma Visagine (40 proc.) ir Vilniuje (38 proc.), o mažiausiai – Kybartuose (20 proc.), Šalčininkuose (20 proc.), Tauragėje (18 proc.). Tarp kitų didžiųjų miestų pagal atsiskaitymą kortelėmis pirmauja Klaipėda (34 proc.), Kaunas (33 proc.), Šiauliai (28 proc.), Panevėžys (24 proc.).

Atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis populiarėjimą patvirtina ir SEB banko duomenys.

 „Per metus SEB banko klientų atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis skaičius sparčiai augo – antrąjį šių metų ketvirtį jis buvo 15 proc. didesnis nei atitinkamu laikotarpiu pernai. Per metus, palyginus antrą šių metų ketvirtį su analogišku laikotarpiu prieš metus, 16 procentų padaugėjo klientų, kurie dažniausiai – devyniais iš dešimties atvejų – atsiskaito kortele, o ne pasiima grynųjų iš bankomato,“ – pranešime cituojamas SEB banko Mokėjimo kortelių departamento direktorius Romas Čereška.

Pasak R. Čereškos, kortele vis dažniau mokama ir už smulkius, iki 3 eurų vertės, pirkinius. Tokių gyventojų skaičius antrąjį šių metų ketvirtį išaugo beveik tris kartus palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

DELFI primena, kad atsiskaitančių mokėjimo kortelėmis gerokai išaugo po euro įvedimo šių metų sausio 1-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)