„Kažkas iš partijos bičiulių turbūt užfiksavo, kad minimali mėnesinė alga bus 300 eurų - tikrai nėra priimta jokio politinio sprendimo, bet galiu garantuoti, kad šitos Vyriausybės tikslas yra, kad kiekvienais metais didėtų po truputį minimali mėnesinė alga, įvertinus valstybės finansines galimybes. Ir tikrai euro įvedimo dieną minimali mėnesinė alga bus didesnė, bet šiandien negaliu garantuoti, kokio dydžio ji bus“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Jis tikino, kad sprendimai dėl MMA didinimo bus priimti rudenį.

„Ta diskusija vyko mūsų susitikime su Klaipėdos partijos bičiuliais ir buvo pasakyta, kad tikrai įsivedus eurą minimali mėnesinė alga didės ir buvo tokie žodžiai pasakyti, kad gal pradėsim nuo 300 eurų, bet politinis sprendimas bus priimtas tik rudenį, atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes“, - aiškino premjeras.

LSDP Klaipėdos skyrius antradienį išplatino pranešimą, kad, anot A.Butkevičiaus, MMA kitąmet bus padidinta iki 300 eurų, jeigu finansinės tendencijos išliks tokios pat. Tačiau vėliau pranešimas LSDP tinklalapyje buvo pakeistas, ištrynus informaciją apie minimalios algos didinimą.

Finansų ministras Rimantas Šadžius yra sakęs, kad truputį padidinta minimali alga padėtų švelninti euro įvedimo baimę. Anot jo, kasmet MMA galėtų augti tiek, kiek vidutinis darbo užmokestis - po maždaug 5 proc.

Jeigu MMA būtų padidinta iki 300 eurų, ji didėtų 3,6 proc., o ją didinant 5 proc. - iki 303,5 euro (1046 litų).

MMA šiuo metu yra 1 tūkst. litų - pernai sausį ji padidinta 150 litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)