Ikiteisminio tyrimo metu atskleista šešėlinės mėsos įsigijimo ir realizavimo schema, užtikrinusi jos dalyviams prabangų gyvenimą.

Vienos Pagėgių krovinių pervežimo bendrovės direktorius iš Lenkijos bendrovių įsigytą skerdieną (dalį jos – be dokumentų) parduodavo savo uošvės vadovaujamai mėsos perdirbimo įmonei, kurioje dalis skerdienos taip pat būdavo neapskaitoma.

Tyrėjai nustatė, kad Pagėgiuose veikiančiai mėsos perdirbimo įmonei be apskaitos dokumentų buvo parduota daugiau kaip 111 tonų įvairios mėsos. Neapskaityta lenkiškos kilmės skerdiena įmonėje būdavo perdirbama į įvairius mėsos produktus, kurie be dokumentų buvo realizuojami Tauragės, Klaipėdos apskričių turgavietėse bei kitose prekybos vietose. Pardavus šią mėsą buvo nedeklaruota ir nesumokėta daugiau nei 167 tūkstančiai litų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

Rinkdami nusikalstamos veiklos įrodymus, kratų metu FNTT tyrėjai mėsos perdirbimo bendrovės vadovės namuose ir jos nuomojamame banko seife rado beveik 600 tūkst. litų grynųjų pinigų. Buvo pradėtas tyrimas dėl galimo neteisėto praturtėjimo.

Kaip rašoma FNTT pranešime, tyrimo metu nustatyta, kad mėsos perdirbimo ir prekybos bendrovės vadovė ir jos sutuoktinis, dirbantis toje pačioje bendrovėje darbininku, iš teisėtų pajamų negalėjo turėti 600 tūkst. litų grynųjų pinigų. Be to, sutuoktiniai neturėjo pakankamai pajamų, kuriomis galėtų pagrįsti neva savo žentui paskolintus 140 tūkst. litų grynaisiais pinigais.

Taip pat nustatyta, kad ne pagal pajamas gyveno ir motinos vadovaujamoje bendrovėje vairuotoju-ekspeditoriumi dirbęs sūnus. Surinkti patvirtinantys duomenys, kad sūnus už teisėtai gautas pajamas nebūtų galėjęs įsigyti nei buto Šilutės rajone, nei prabangaus 80 tūkst. litų vertės automobilio „Mercedes Benz CLS 350“.

Labiausiai iš nusikalstamos veiklos praturtėjo krovinių pervežimo bendrovės vadovas, kuris per trumpą laiką įsigijo 7 500 vnt. savo vadovaujamos bendrovės akcijų už daugiau nei 870 tūkst. Lt ir prabangų automobilį „Mercedes Benz CLS 350“ už 100 tūkst. Lt.

Baigta baudžiamoji byla perduota Klaipėdos apylinkės teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas šešėlinį mėsos verslą organizavusiems asmenims gresia – laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)