„Tarsimės, vertinsime valstybės galimybes“, - į klausimą ar bus numatytos kompensacijos ketvirtadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A. Kubilius.

„Iki to laiko visi smulkūs verslininkai gali pasiruošti. Realus gyvenimas akivaizdžiai paneigė tuos gąsdinimus, kad kasos aparatais sužlugdys prekiautojus maisto produktais, paneigė ir (...) teiginius, kad prekyba turguose yra visiškai skaidri ir nereikia jokių aparatų. Neseniai teisėsaugos pareigūnų operacija Gariūnuose parodė, kiek yra neskaidrumo šioje vietoje“, - kalbėjo premjeras.

Praėjusią savaitę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko operaciją, kurios metu Gariūnų turgavietėje FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai atskleidė gerai organizuotą nusikalstamą tinklą, veikusį ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Lenkijoje. Buvo atskleistas mechanizmas, pagal kurį turgavietė buvo aprūpinama pigiomis kinų prekėmis.

Įtariama, kad buvo nuslėpta dešimtys milijonų litų mokesčių, kuriuos turėjo sumokėti įmonės ir asmenys, dirbantys pagal verslo liudijimus. Išaiškintų grupuočių nariai turėjo konkrečiai jiems pavestas užduotis, vykdė daugybę nusikalstamų veikų - nuo dokumentų klastojimo iki sukčiavimo.

Kasos aparatai šiuo metu yra įvesti dengtose turgavietėse prekiaujantiems maisto produktais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją