Prezidentūra praėjusią savaitę užsiminė, kad svarstoma siūlyti kelti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD).

„Man yra labai sunku paskyriui vertinti skirtingas iniciatyvas, kurios ateina po vieną iš pavienių Seimo narių ar iš Respublikos prezidento.

Man atrodo, kad visa energija turėtų būti nukreipta į Finansų ministerijoje vykstančią mokesčių peržiūrą. Tam, kad galėtume pasiekti geresnio tolygumo, geresnio perskirstymo, kad galėtume tinkamai pasirūpinti tais, kuriems šiandien yra sunkiausia, reikia kompleksiškai žiūrėti, nes kiekvieno mokesčio pakeitimas turi tam tikrų pasekmių, tos iniciatyvos turi derėti tarpusavyje“, – LRT radijui antradienį sakė M. Navickienė.

„Aš būčiau linkusi vertinti visą tą procesą, kuris šiandien būtent dėl pajamų nelygybės rodiklio ir pajamų nelygybės mažinimo vyksta Finansų ministerijoje, o atskiros iniciatyvos, norėčiau, kad jos būtų tos pagrindinės reformos dalimi“, – teigė ministrė.

Prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta praėjusią savaitę sakė, kad pagrindinis tikslas, kurio būtų siekiama, jei šalies vadovas Gitanas Nausėda apsispręstų teikti siūlymą dėl NPD kėlimo, yra dirbančiųjų skurdo suvaldymas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)