„Pasvarstymai yra teisingi, turėtų minimali mėnesinė alga kilti taip kaip yra sutarta socialinių partnerių. Tos diskusijos dar vyksta ir vyks, kol bus patvirtinti galutiniai skaičiai, tačiau minimali mėnesinė alga turėtų pralenkti skurdo rizikos ribą ir augimas turėtų būti ženklesnis“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė M. Navickienė.

„Galėtume tikėtis (kad kitais metais MMA turėtų būti daugiau nei 1 tūkst. eurų – MMA). Aišku turės galutinai patvirtinti Vyriausybė ir socialiniai partneriai dėl to dar turės susitarti. Kokia bus ekonominė situacija galutinių derybų metu, taip pat bus svarbu, tačiau formulė tą tikrai leistų daryti“, – aiškino ji.

ELTA primena, kad 2024 MMA kilo iki 924 eurų neatskaičius mokesčių, o nepamokestinamasis pajamų dydis (NPD) – iki 747 eurų. Šie pokyčiai lėmė, kad MMA uždirbančio žmogaus mėnesio pajamos „į rankas“ auga 75,22 euro ir sieks 708,4 euro.

Vyriausybės Seime pateiktame mokesčių reformos projekte nurodoma, kad vienas iš esminių tikslų yra numatomas NPD ir MMA suvienodinimas iki 2028 metų. Tais metais numatoma, kad NPD ir MMA galėtų siekti beveik 1200 eurų. Skaičiuojama, kad 2024 m. sprendimas kainuos apie 200 mln. eurų, o iki 2028 m. jo našta valstybės biudžetui pasiektų 573 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją