Iki Naujųjų liko daugiau nei trys savaitės, tad norintys į kitus metus žengti ne namų aplinkoje jau turėtų priimti sprendimus, ką tuo metu veiks.

„Kurortuose viešbučiai pildosi greičiau ir žmonės užsisako ne vienai nakčiai, o kelioms dienoms. Miestuose irgi ganėtinai greitai pildosi – prabangūs viešbučiai taip pat. Vieni rengia tik vakarienes, be programų, kiti daro su programomis, tad pasiūla yra labai įvairi“, – Delfi sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Evalda Šiškauskienė

Tad kiek tektų išleisti už naujametinį vakarą restorane ar nakvynę viešbutyje?

Šalia Vilniaus Rotušės aikštės įsikūrusiame viešbutyje „Pacai“ Naujųjų metų nakčiai jau yra rezervuota 70 proc. vietų, sakė viešbučio generalinė direktorė Rūta Pulkauninkaitė–Macikė.

„Daug laisvų kambarių neturime, tad tikėčiausi, jog per Naujuosius metus būsime visiškai užsipildę. Bet didžiausias sujudimas būna prieš pat Kalėdas ir po jų, žmonės susimąsto, ką veiks per Naujus metus. Užsieniečiai jau turbūt yra susiplanavę, bet turime daug vietinių svečių, o jie sprendimus priima gana vėlai. Netgi Naujųjų metų išvakarėse sulaukiu ne vieno skambučio, ar turite dar ką pasiūlyti ir ar galėčiau rezervuoti kambarį, vakarienę“, – Delfi sakė R. Pulkauninkaitė–Macikė.

Remiantis Booking.com platforma, nakvynė šiame viešbutyje dviem žmonėms Naujųjų metų nakčiai gruodžio 6 dieną kainavo 274 eurus.

Prabangi vakarienė – už 450 eurų


Viešbučio restorane, be kita ko, bus rengiama ir naujametinė vakarienė.

„Šiais metais planuojame taip vadinamuosius du užsėdimus – pirmą nuo penkių vakaro, į kurį leisime su vaikais. Antras užsėdimas bus nuo aštuonių vakaro ir tai bus labiau suaugusiems skirtas laikas“, – sakė „Pacų“ vadovė.

Žmogui vakarienė kainuos 300 eurų, atskirai – 150 eurų – atsieis gėrimai. Vakaro metu taip pat skambės gyva muzika.

Rūta Pulkauninkaitė-Macikė

„Meniu stengėmės padaryti maksimaliai šventišką ir sudėti visus geriausius ir brangiausius patiekalus – trumus, ikrus, austres, wagyu jautieną, vištienos kepsnį, jautienos tartarą. Tikrai labai prabangūs, kokybiški produktai. Tokia kaina ne šiaip sau, vakarienė bus tikrai šventiška“, – akcentavo pašnekovė.

Šventinę programą paruošė ir Pažaislio vienuolynas „Monte Pacis“. Penkių patiekalų vakarienė žmogui atsieis 150 eurų, dar 70 eurų teks sumokėti už vynų degustaciją.

„Iš pradžių gražioje elegantiškoje salėje vyks vakarienė, o jai pasibaigus vienuoliktą valandą vakaro bažnyčioje vyks Šv. Mišios. Tokį formatą mes taikome jau aštuntus ar devintus metus. Gal iš pradžių svečiams tai atrodė neįprasta, bet tikrai pasiteisino. Į jas gali ateiti visi norintys, nebūtinai svečiai“, – Delfi komentavo „Monte Pacis“ direktorė Indra Ramanauskienė.

Po pamaldų, jos teigimu, bus kuriamas laužas, prie kurio visi norintys bus vaišinami karštu vynu, arbata arba šampanu.

Čia nakvynė dviem žmonėms naujametinei nakčiai trečiadienį kainavo 131 eurą.

Šventinių pasiūlymų netrūksta ir pajūryje. „Vanagupės“ viešbutis Palangoje siūlys naujametinę programą su vedėjais ir atlikėjais bei vakariene. Kartu su nakvyne dviem naktims porai viskas atsieis 580 eurų.

„Šiuo metu esame pardavę apie pusę vietų. Iki Naujųjų liko dar trys savaitės, tai tikimės, kad užsipildysime visiškai. Besidominčių žmonių tikrai yra, domina ir vaikų programa. Palyginti su pernai, susidomėjimas yra panašus“, – Delfi sakė „Vanagupės“ pardavimų vadovė Vaida Gendrolytė.

Pasak jos, rezervuotis nakvynės neužsisakant vakarienės galimybės šiuo metu nėra.

Tuo metu Palangos „Atostogų parke“ nakvynė su šventine vakariene, naujametine programa ir neribotu apsilankymu vandens ir pirčių erdvėje porai atsieis 522–572 eurus.

Vilniaus Subačiaus gatvėje įsikūrusiame viešbutyje „Imperial“ šventinė aštuonių patiekalų vakarienė ir koncertas žmogui kainuos 248 eurus.

Tikina kainų smarkiai nekėlę


Specialius pasiūlymus Naujųjų metų išvakarėms paruošė ir restoranai. Įmonės „Juta Jazz Kava“, valdančios restoraną „Grey“ Vilniuje, Pilies gatvėje, vadovė Ivona Šukevič teigė, kad naujametinį vakarą bus siūlomos dvi programos – su didžėjumi pirmame aukšte ir su gyva muzika antrame.

„Šiuo metu rezervuota jau 60–70 proc. vietų. Didelių skirtumų, palyginti su praėjusiais metais, neįžvelgiame. Visada žmonės nuo lapkričio vidurio jau pradeda rūpintis Naujųjų metų vakariene“, – teigė I. Šukevič.

Šventė pirmame aukšte su penkių patiekalų vakariene žmogui kainuos 150 eurų, antrame – 170 eurų.

„Kainos nepadidėjo ženkliai, gal 7–8 proc., dėl žaliavų brangimo, grupės ir didžėjai taip pat pabrango, kilo atlyginimai. Praeitais metais šventė antrame aukšte atsiėjo 160 eurų, pirmame – 140 eurų. Pakilimas tikrai yra simbolinis, vertinant mūsų išlaidas“, – kalbėjo restorano vadovė.

 Pilies gatvė. Foto Gabriel Khiterer

Kiti kalbinti pašnekovai taip pat tikino kainų šįmet ženkliai nekeitę.

„Mes ne tą politiką vykdome, kad per vieną ar dvi šventes per metus labai užkeltume kainas“, – nurodė „Monte Pacis“ vadovė.

Restorano „Lokys“ Stiklių gatvėje vadovas Evaldas Keršulis taip pat sakė, kad naujametinės vakarienės kainos šįmet nesikeitė ir sieks 89 eurus žmogui.

„Rezervacijos pildosi panašiu tempu kaip ir pernai, dabar rezervuota du trečdaliai vietų“, – sakė E. Keršulis.

Tuo metu E. Šiškauskienė sakė, kad ne viena įstaiga šįmet nusprendė rengti kuklesnes vakarienes ar samdytis ne tokius brangius atlikėjus.

„Labai išbrangusios atlikėjų paslaugos, tad pinigais nėra taip taškomasi, nes žmonės mato galutinę kainą, o kas į ją įeina, niekam nerūpi, o juk į ją įeina ir atlikėjų, ir padavėjų paslaugos. Daugelis nutarė, kad geriau padaryti pigiau ir kad žmonės geriau iškilmingai skaniai pavakarieniautų“, – apibendrino asociacijos vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)