Lietuviško prekybos tinklo „MLC“ vadovas Justas Poderis komentuoja, kad atidarius trečiąją parduotuvę Kaune ir planuojant atidaryti dar bent 3 parduotuves šiemet, vis dažniau sulaukia skambučių iš tiekėjų dėl nutraukiamų sutarčių.

„Kai kurie tiekėjai priežasčių neatskleidžia, tačiau dalis atviravo, kad jiems buvo liepta rinktis arba mus, arba kol kas didesnius „Mere“. Kai kurie tiekėjai tokiam šantažui nepasidavė, dėl ko yra džiugu, tačiau kiti nenorėjo rizikuoti prarasti pelno. Kiek juokinga, tačiau ir liūdna dėl to, kad rusiškos verslo praktikos yra pastebimos ir nei kiek nestabdomos Lietuvoje.

Tai nėra tiesiog verslas – esame lietuviško kapitalo prekybos tinklas, palaikome sąžiningą konkurenciją ir nepateisiname šitokių nešvarių žaidimų, kurie prisideda prie pasirinkimo pirkėjams mažėjimo ir Rusijos režimo rėmimo“, – teigia jis.

Prekybos centras "Mere"

J. Poderis prideda, kad buvo kalbama ir su kitais mažaisiais prekybos tinklais Lietuvoje, kurie prisipažino taip pat susidūrę su panašiu spaudimu iš „Mere“ prekybos tinklo, ypač jei bandoma įsikurti arti jų esančiose vietose.

Anot MLC, Lietuvoje 26 parduotuves turintis prekybos tinklas „Mere“ susiduria problemomis: ekspertai vis dažniau kritikuoja valdžios atstovus, nors pastarieji tikina, kad „Mere“ veiklą Lietuvoje galima riboti tik tuo atveju, jeigu būtų nuspręsta drausti Rusijos kapitalo įmonių veiklą Europos Sąjungoje. Kalbama ir apie tai, kad savo tinklą Lietuvoje „Svetofor“ planuoja parduoti dėl iškilusių rizikų, tačiau daugiau informacijos apie tai neturima.

„MLC“ atstovai teigia negalintys kovoti prieš tinklo šantažą.

„Tokios verslo praktikos yra pilkojoje zonoje. Jos nėra morališkai teisingos, tačiau verslai turi pasirinkimą su kuo dirbti ir pagal kokius aspektus rinktis partnerius, tad teisiniu būdu šios problemos spręsti negalime “, – sako J. Poderis.

Delfi kreipėsi komentaro į „Mere“, tačiau kol kas atsakymų nesulaukė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)