Vieni užsidarė, kiti maisto nepristatys

Liepos 11-12 dienomis vyksiantis NATO viršūnių susitikimas Vilniuje atneša daug pokyčių tiek sostinės centre, tiek įsikūrusių netoli „Litexpo“ parodų rūmų gyvenime.

Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis tikino, kad Parodų gatvėje esanti „Norfa“ parduotuvė duris užvėrė nelaukdama NATO viršūnių susitikimo – dar liepos 6 dieną.

Pasak jo, kadangi parduotuvė vis tiek būtų negalėjusi veikti, nuspręsta joje atlikti rekonstrukciją.

Kada ji tiksliai galėtų atverti duris atsinaujinusi, atstovas teigė tiksliai pasakyti negalintis, tačiau aiškino, kad rekonstrukcijai numatytos dvi savaitės.

Kokie pokyčiai numatyti, redakcija teiravosi ir kitų prekybininkų.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė sakė, kad šio tinklo parduotuvių klientai galės apsipirkti be trikdžių – Vilniaus centre esančios „IKI Express“ parduotuvės veiks kaip įprasta.

Buvo aiškinama, kad laikinų pokyčių sulauks tik tie, kurie gyvendami ribojimų zonoje pageidaus užsisakyti prekių į namus. Kaip teigė V. Budrienė, NATO viršūnių susitikimo metu prekių pristatymo startuolis „LastMile“ negalės pristatyti pirkinių į namus tose zonose, kuriose eismas bus ribojamas.

Pristatymo į namus paslauga tose zonose, kuriose bus taikomi eismo ribojimai, nebus teikiama ir „Rimi Lietuva“ prekybos tinklo.

Prekybos tinklo atstovė tikino, kad gyvenantys ar dirbantys tose zonose, kuriose bus eismo ribojimai, ir mėgstantys apsipirkti internetu, tai padaryti galės, tik turėtų rinktis prekių atsiėmimą „Rimi“ parduotuvėje arba „Drive“ prekių atsiėmimo punktuose, o kitu atveju tomis dienomis apsipirkti įprastai veikiančiose fizinėse „Rimi“ parduotuvėse.

Pirkininių krepšys

Lidl Lietuva“ atstovė patikino, kad liepos 7–13 d. visos šio tinklo parduotuvės veiks įprastai. Taip pat teigė ir „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

„NATO viršūnių susitikimo metu būsimi ribojimai Vilniuje palies 7 prekybos tinklo „Maxima“ parduotuves. Visos į ribojimų zoną patenkančios parduotuvės dirbs įprastu laiku“, – sakė ji.

El. maisto prekių parduotuvės „Barbora“ atstovės Virginijos Sližauskaitės teigimu, įmonė taip pat negalės pristatyti prekių miesto zonose, kuriose taikomi eismo ribojimai.

„Savo klientus raginome pirkinius užsisakyti ir gauti į namus anksčiau. Šiuo metu gyvenantys miesto dalyse, kur ribojamas eismas, užsakymų padaryti jau nebegali – paslaugą šiems klientams atnaujinsime pasibaigus NATO viršūnių susitikimo nulemtiems ribojimams ir nuo liepos 14 d. užsakymai pasieks jau visus vilniečius“, – sakė ji.

Skelbiama, kad įprastai šiomis dienomis dirbs prekybos ir pramogų centras „Akropolis“.

NATO viršūnių susitikimo metu visos „Akropolio“ parduotuvės, restoranai, pramogų bei įvairių paslaugų teikimo vietos dirbs įprastu grafiku: „Maxima“ – nuo 8 iki 23 val., „Eurovaistinė“ ir „Ermitažas“ – nuo 8 iki 22 val., parduotuvės – nuo 10 iki 21 val.

Siuntų teks palaukti

Kurjerių tarnybos „DPD“ internetiniame puslapyje skelbiama, kad kurjeriai nebus įleidžiami į eismo ribojimo zonas, todėl šiose teritorijose liepos 10-13 dienomis siuntos nebus surenkamos ir pristatomos.

Kalbant apie paštomatų darbą buvo aiškinama, kad labiausiai ribojimai paveiks paštomatus, esančius Gedimino pr. 16 ir Jogailos g. 4, todėl jie jau nuo liepos 6 dienos yra išjungti iš pasirinkimų sąrašo.

Bendrai skelbta, kad minėtose zonose nebus vykdomi nei siuntų pristatymai, nei surinkimai, o neatsiėmus jau ten esančių siuntų, jos bus perkeltos į kitus paštomatus už ribojimų zonos. Siuntų pristatymas ir surinkimas paštomatuose bus atnaujintas nuo liepos 14 d.

DPD kampanija

Ribojimai paveiks ir kurjerių darbą.

„Liepos 10-13 dienomis siuntų pristatymas ir surinkimas nebus vykdomas eismo ribojimo zonose.

Šiuo laikotarpiu rekomenduojame pateikti siuntų surinkimo užsakymus kitu adresu. Jeigu tokios galimybės neturite, galite siuntas palikti bet kuriame paštomate, esančiame už apribojimų zonos arba pristatyti į siuntų skirstymo terminalą Liepkalnio g. 180“, – buvo skelbiama įmonės puslapyje.

Kurjerių tarnyba „VENIPAK“ taip pat skelbė apie pokyčius.

Buvo aiškinama, kad liepos 10-13 dienomis vakariniai siuntų pristatymai ir užsakymai nebus vykdomi.

„Užsakymus prašome pateikti iki 12 val. Nespėję pateikti užsakymo iki nurodyto laiko, siuntas galėsite pristatyti į siuntų priėmimo tašką, esantį mūsų terminale (Vilkpėdės g. 4, Vilnius).

Kadangi minimu laikotarpiu siuntas surinksime bei pristatysime pėsčiomis, maksimalus siuntų svoris gali siekti iki 30 kg. Palečių ir keturių rankų paslaugą atitinkančių siuntų pristatyti galimybės neturėsime.

Siuntas, kurių pristatymas dėl eismo ribojimų bus neįmanomas, gavėjai galės patogiai atsiimti „Venipak“ terminale“, – skelbta įmonės puslapyje.

Restoranų ir viešbučių darbas – apsunkintas

Vilniaus centre įsikūrusių restoranų ir viešbučių taip pat laukia ne mažas iššūkis. Dėl eismo ribojimų, kavinėms ir restoranams nebus leidžiama atsivežti maisto produktų, gali būti sutrikdytas tiekimas.

„Restoranai tam tikrus produktus dar galės atsinešti pėsti“, – svarstė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Taip pat ji tikino, kad viešbučiams kils sunkumų dėl patalynės keitimo, kuri yra keičiama kasdien.

„Bus sudėtinga su jos privežimu, o galimybių praktiškai nebus“, – sakė ji, tačiau patikslino, kad tokiems reikalams susitvarkyti numatyta išimtis.

„Bus viena valanda laiko, kai tiekėjai gali įvažiuoti ir išvažiuoti“, – sakė atstovė.

E. Šiškauskienė taip pat gyventojams patarė prieš planuojant išvyką į miestą pasitikrinti, ar norimas aplankyti restoranas tikrai dirbs, gali keistis darbo laikai. Pasak jos, geriausia informaciją būtų tikrinti soc. tinkle Facebook.

Liepos 7–13 d. Vilniuje eismo robojimai dėl NATO viršūnių susitikimo

Keisis „Lietuvos pašto“ darbas

Eismo ribojimai paveiks ir keleto Lietuvos pašto skyrių bei LP EXPRESS paštomatų ir kurjerių darbą.

Kaip buvo skelbiama, nuo liepos 9 d. 21 val. visos siuntos, adresuotos į Senamiesčio zonoje esančius LP EXPRESS paštomatus, bus nukreipiamos į alternatyvius paštomatus: į Dominikonų g. 4 adresuotos siuntos keliaus į paštomatą Mindaugo g.11; į Gedimino g. 9 adresuotos siuntos keliaus į paštomatą J. Jasinskio g. 16; į Upės g. 9 adresuotos siuntos keliaus į pigu.lt paštomatą Saltoniškių g. 29.

Be to, nuo minėtosios datos siuntų įdėti į šiuos Senamiestyje esančius tris paštomatus nebus galima.

NATO viršūnių susitikimo metu taip pat keisis kurjerinių siuntų pristatymas ribojamose teritorijose privatiems ir verslo klientams.

Teigta, kad kurjeris susisieks su siuntos gavėju ir pasiūlys siuntą įdėti į paštomatą J. Jasinskio g. 16, Mindaugo g. 11 arba Saltoniškių g. 29. Taip pat klientui gali būti pasiūlyta atvykti pasiimti siuntą už saugomos teritorijos ribų suderintoje su gavėju vietoje, arba atvykus į Lietuvos pašto Logistikos centrą Metalo g. 5 arba klientui gali būti pasiūlytas siuntos pristatymas nuo liepos 13 dienos.

Kurjerinių siuntų surinkimas ribojamose teritorijose bus vykdomas pasiūlant klientui pristatyti siunčiamą siuntą už saugomos teritorijos ribų suderintoje su siuntėju vietoje kurioje lauks kurjeris, siūlant siuntą paimti iš siuntėjo nuo liepos 13 dienos arba pasiūlant išsiųsti atvykus į Metalo g. 5 esantį Lietuvos pašto Logistikos centrą.

Senamiesčio zonoje, Totorių g. 8 ir Vokiečių g. 7-13 esantys Lietuvos pašto skyriai veiklą vykdys įprastu darbo grafiku, be to, čia bus galima išsiųsti ir atsiimti siuntas. Vis dėl to, liepos 10-13 dienomis į šiuos pašto skyrius atneštos siuntos išsiuntimui bus perduotos tik liepos 14 d.

Gali keistis konteinerių aptarnavimo laikas

Numatyti ribojimai palies ir konteinerių aptarnavimo, atliekų išvežimo grafikus.

„Ecoservice“ aptarnauja ir mišrias komunalines atliekas veža iš Vilniaus antrosios (Antakalnis-Naujoji Vilnia) ir ketvirtosios (Pašilaičiai-Lazdynai) zonos. Kaip portalui madeinvilnius.lt teigė Daiva Skrupskelienė, „Ecoservice“ atliekų surinkimo verslo direktorė, NATO viršūnių susitikimo metu konteinerių aptarnavimo datos šiose zonose išliks tokios pačios.

„Antrosios zonos gyventojai su jokiais nepatogumais nesusidurs, nedidelių pokyčių gali pajusti ketvirtosios zonos gyventojai.

NATO susitikimas vyks būtent ketvirtojoje zonoje esančiame parodų ir kongresų centre „Litexpo“, kai kuriose gatvėse liepos 10-13 d. bus ribojamas eismas.

Dėl eismo ribojimų kai kuriose gatvėse mūsų transportui gali tekti važiuoti kitokiu maršrutu, dėl ko nežymiai gali keistis konteinerių aptarnavimo laikas, tačiau dėsime visas pastangas, kad gyventojai išvengtų didesnių nepatogumų“, – sakė D. Skrupskelienė.

Tuo metu penktojoje zonoje, Naujamiestyje ir Senamiestyje, kur „Ecoservice“ rūpinasi statybinių ir gamybinių atliekų išvežimu, liepos 10-12 dienomis bus taikomi eismo ribojimai, todėl šių atliekų išvežimas nebus vykdomas – juo reikėtų pasirūpinti iš anksto arba atidėti vėlesniam laikui.

Uždaro Vilniaus oro uostą

Redakcija primena, kad liepos 11–12 dienomis, Lietuvoje vykstant NATO viršūnių susitikimui, atsižvelgiant į NATO saugumo reikalavimus, 30 km spinduliu nuo „Litexpo“ parodų rūmų esančioje oro erdvėje yra draudžiami visi skrydžiai.

Skrydžiai Vilniuje nuo dabar bus ribojami šiek tiek daugiau nei parą – nuo liepos 11 d. 12 val. iki liepos 12 d. 16 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)