Dar savaitės pradžioje Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas po ilgos tylos pareiškė, kad nacionalinio stadiono ir viso daugiafunkcio komplekso Vilniuje statybos brangsta apie 38 mln. eurų. Iš jų, kaip buvo aiškinta, apie 28 mln. eurų padengs pati savivaldybė.

Tačiau viešojoje erdvėje minimas ir visai kitas skaičius. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas skaičiuoja, kad stadionas brangs vos 2,4 mln. eurų.

Kaip buvo aiškinama, galutiniai skaičiai skiriasi dėl pasikeitusių sprendimų.

Nors stadionas brangsta 38 mln. Eur, nuo anksčiau buvusios sumos, jo kaina padidėja nežymiai dėl savivaldybės sprendimo palūkanas bankui išmokėti ne per 22-ejus metus, kaip buvo nutarta anksčiau, o per dvejus metus. Tai bankams leis sumokėti 35 mln. Eur mažiau, iš kurių bus padengta dalis indeksavimo kaštų.

Kitaip tariant, skolinimosi palūkanos kainuos 15,78 mln. Eur vietoj 51,65 mln. Eur.

Nacionalinis stadionas su visu daugiafunkciu kompleksu iš viso kainuos 158,42 mln. eurų. Nors kompleksą sudarys keletas pastatų, pirmasis išdygti turėtų Nacionalinis stadionas.

Jo statybomis rūpinsis „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis. Sprendimą dėl kainos indeksavimo, papildomų darbų bei mokėjimo grafiko Vilniaus miesto taryba turi patvirtinti vasario 28 d.

Tuo metu paraleliai „Hanner“ turėtų įsigyti „BaltCap“ fondo valdomą „Vendetus Capital“.

Projekto bendrovę UAB „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ šiuo metu valdo ūkio subjektų grupė, susidedanti iš UAB „Venetus Capital“ (98 proc. akcijų), AB „Axis Industries“ (1 proc.), UAB „Kauno Arena“ (1 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją