„Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybė ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija vertina projekto bendrovės prašymą dėl statybos kainų indeksavimo. Procesas yra ilgas, nes pasitelkti įvairūs techniniai, finansų ir teisės ekspertai, nuo kurių išvadų priklausys statybos kainų indeksavimo apimtis. Dėl to indeksavimo klausimas dar nebus svarstomas sausio 24 d. vyksiančiame Tarybos posėdyje“, – Eltai komentavo G. Grubinskas

„Išsamūs skaičiavimai bus pateikti visuomenei, žiniasklaidai ir tarybos nariams iš karto, kai bus užbaigtas prašymo vertinimas“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad Vilniaus daugiafunkcio komplekso Šeškinėje projektui pernai gegužės pabaigoje buvo išduotas statybos leidimas. Nacionalinio stadiono statybos darbai – kartu su visu daugiafunkciniu kompleksu – turėtų būti baigti 2025 m.

Šiuo metu vykstant deryboms dėl kainų indeksavimo, Nacionalinio stadiono statybų apimtys sumažintos iki minimumo. Projektą įgyvendinančios bendrovės „Vilniaus daugiafunkcis kompleksas“ vadovė Agnė Grendelė anksčiau Eltai tvirtino, kad jau yra užbaigta 60 proc. polinių pamatų įrengimo darbų. Taip pat skelbta, kad į komplekso projektavimo, statybos aikštelės parengimo bei statybos darbus jau yra investuota apie 8,1 mln. eurų.

Anksčiau buvo svarstoma, kad klausimas dėl Nacionalinio stadiono kainų indeksavimo galėjo būti aptariamas artimiausiame, sausio 24 d. vyksiančiame Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją