Agentūra taip pat pranešė, kad vyriausybės reakcija į liepą įvykusį bandymą nuversti valdžią sustabdė lauktas reformas ir sukėlė pavojų įstatymų viršenybei.

„Turkija ir toliau veikia trapioje finansinėje ir geopolitinėje aplinkoje, – teigė „Moody's“. – Jos išorinis pažeidžiamumas didėjo ir per pastaruosius dvejus metus, ir vėliau dėl nenuspėjamų politinių įvykių bei besikeičiančio investuotojų suvokimo“.

„Moody's“ teigimu, sumažėjusios pajamos iš turizmo, kurios sudaro 4,4 proc. ekonomikos, dėl pernykščių Rusijos sankcijų ir padažnėjusių išpuolių šalies viduje susilpnino mokėjimų balansą.

Tuo pat metu išorinė skola vyriausybės, įmonių ir bankų sektoriuje smarkiai išaugo – šiemet teks sumokėti apie 156 mlrd. JAV dolerių, teigė agentūra.

„Dėl didelio išorinio finansavimo poreikio šalis priklausoma nuo staigių investuotojų pasitikėjimo svyravimų, o pasitikėjimas per pastaruosius 18 mėnesių buvo silpnas ir besikeičiantis“, teigė „Moody's“.

Atrodo, šalis finansiškai ištvėrė pastarąjį nepavykusį perversmą, bet „Moody's“ pažymi, kad mokėjimų balanso krizės tikimybė išaugo dėl „padidėjusio išorinio finansavimo poreikio, išaugusios vidaus politikos rizikos ir besitęsiančių geopolitinių grėsmių derinio“.

Be to, „vyriausybės atsakas į nepavykusį perversmą toliau kelia susirūpinimą dėl vyriausybės politikos nuspėjamumo ir efektyvumo bei tolesnės įstatymų viršenybės“, pridūrė agentūra.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)