Dar praėjusių metų pradžioje suburtos mokesčių peržiūros darbo grupės pasiūlymus šiuo metu vertinanti ministerija anksčiau planavo pavasario sesijoje teikti pasiūlymus dėl šalies mokestinės sistemos pokyčių. Tačiau dabar tvirtinama, kad konkrečių pasiūlymų vertinimą apsunkina neapibrėžta situacija regione.

„Pažymėtina, kad atsižvelgiant į sparčiai besikeičiančias aplinkybes Rusijai vykdant karinę agresiją prieš Ukrainą, Vyriausybė vertins, kada tikslinga teikti modelio pakeitimus Seimui ir kokie mokestiniai pakeitimai galėtų būti paketo dalis“, – rašoma Eltai atsiųstame ministerijos komentare.

„Turint omenyje šiandieninį geopolitinį kontekstą ir ženkliai išaugusias rizikas regione, kurios turės poveikį šalies ekonomikai, energijos išteklių kainoms ir kita – nemanome, kad šis laikas yra tinkamas kalbėti apie mokesčių modelio pokyčius, kurie bet kuriuo atveju galėtų įsigalioti anksčiausiai nuo kitų metų“, – pažymima atsakyme.

Ministerija laikosi pozicijos, kad Vyriausybei apsisprendus dėl mokesčių pakeitimų, vėliau bus konsultuojamasi su visuomene, verslo ir įvairių organizacijų atstovais, o Seimą galiausiai pasieks tie pasiūlymai, kurie sulauks aiškaus visuomenės ir politinių partijų palaikymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją