Į teisėsaugos pareigūnų akiratį tauragiškių šeima, valdanti vieną Tauragės rajone registruotą mėsos gaminių gamyba bei jų prekyba užsiimančią įmonę, pateko dėl 2018–2019 metais vykdytos bendrovės ūkinės-finansinės veiklos.

Prokuratūros duomenimis, bendrininkų grupėje veikę giminaičiai neapskaitė dalies už įvairių mėsos gaminių pardavimą gautų lėšų. Skaičiuojama, kad nuo 2018 metų sausio iki 2019 metų liepos į įmonės apskaitą nebuvo įtraukta beveik 168 tūkst. eurų.

Dalis bendrovės produkciją Klaipėdos, Kretingos, Tauragės, Šiaulių bei kitų Lietuvos miestų turguose, kioskuose ir paviljonuose pardavinėjusių asmenų oficialiai nebuvo įdarbinti tauragiškių įmonėje, o su jais buvo atsiskaitoma neapskaitytomis lėšomis.

Vienuolikos oficialiai neįdarbintų ir mėsos produkciją įvairiose šalies miestuose pardavinėjusių asmenų atžvilgiu buvo pradėti atskiri ikiteisminiai tyrimai.

Taip pat nustatyta, kad iš neapskaitytų pinigų daliai įmonėje įdarbintų asmenų buvo mokamas atlyginimas vokeliuose. Be to, daugiau nei 73 tūkst. eurų, gautų už parduotus mėsos gaminius, asmenys pasisavino. Tyrimo metu atlikus kratas iš verslininkų buvo paimta beveik 115 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

Kadangi byloje buvo surinkta pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltinimus, o bendrovės vadovai pripažino savo kaltę, šie pinigai buvo pervesti Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos pareikštiems civiliniams ieškiniams atlyginti.

Visi trys šeimos nariai taip pat įsipareigojo per 24 mėnesius atlyginti bendrovei padarytą žalą. Ikiteisminį tyrimą organizavusi Klaipėdos apygardos prokuratūra teismo paprašė kiekvienam asmeniui skirti 10 tūkst. eurų baudą, rašoma išplatintame pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją